Sony lanseaza camere de telefoane cu RAM integrat

Sony inoveaza si recent a anuntat un nou tip de senzor de imagine pentru smartphone-uri, el avand integrat propriile module RAM, lucru facut in premiera. Vorbim despre o camera pentru smartphone care are RAM integrat in ideea de a scurta durata necesara pentru inregistrarea pozelor, fara a se mai folosi de RAM-ul din smartphone pentru asta.

Totusi, posibilitatea de a integra un modul RAM intr-un senor de imagine extrem de mic reprezinta o invoatie tehnologica impresionanta din partea celor de la Sony. Vorbim despre un spatiu extrem de mic ocupat de catre acest senzor de imagine in interiorul unui smartphone, iar acum el contine inclusiv un modul RAM pentru a face pozele mai rapid.

In esenta, aceasta schimbare permite inregistrarea a 19.3 milioane de pixeli in doar 1/120 secunde in loc de 1/30 secunde cat este necesar in momentul de fata. Practic, vorbim despre o crestere extrem de mare a rapiditatii cu care pot fi inregistrate pozele, iar in cazul clipurilor video senzorul ofera optiunea de a inregistra 1080p la 1000 de cadre pe secunda.

Noul senzor de imagine a celor de la Sony ar fi cel mai rapid de acest gen lansat pana in momentul de fata pentru smartphone-uri, iar functiile sale trebuie laudate. Cu acest senzor se pot inregistra clipuri video 4K la 60 fps, sau pana la 1000 fps Full HD, asta in timp ce RAM-ul din el este de 128 MB, dar in viitor probabil va creste.

Nu se stie cand urmeaza sa fie lansat oficial acest nou senzor, dar Apple este un partener traditiona al Sony si tare bine ar fi daca ar decide sa-l foloseasca.

sony-senzor-imagine-ram

3 COMENTARII

  1. “vorbim despre o reducere extrem de mare a rapiditatii”? cand reduci rapiditatea nu inseamna ca se misca mai incet? 🙂