YouTube a lansat functia Live pentru utilizatori

YouTube a lansat astazi noua functie Live pentru unii dintre cei care creeaza clipuri video pentru vizitatorii retelei de video sharing detinuta de catre compania Google. Cei de la YouTube au testat functia Live timp de cateva luni cu unii creatori de continut, iar acum ea poate fi folosita inclusiv de catre cei care au minim 10.000 de abonati la canale.

Desi Facebook si Twitter au asemenea functii in diverse aplicatii din 2016, cei de la YouTube o ofera abia acum, cu mult mai tarziu decat restul. Conform celor de la YouTube, noua functie pemite realizarea de streaming video live, cu posibilitatea de a seta titluri predefinite pentru stream, dar si de a permite sau bloca functia de mesagerie text.

Streaming-ul video poate fi facut de catre utilizatori prin YouTube fie in format portret, fie in format landscape, iar calitatea ar trebui sa fie cel putin  la fel de buna precum in cazul Facebook. Cei de la YouTube nu au oferit prea multe explicatii cu privire la intarzierea lansarii acestui sistem, insa daca el va fi mai bun decat celelalte, ce mai conteaza ?

Lansand functia Live, cei de la Facebook au reusit sa atraga un numar si mai mar de utilizatori care sunt dornici sa-si transmita evenimentele importante pentru intreaga lume. Ce ofera YouTube in momentul de fata este limitat doar la anumite persoane, asa ca probabil nu va fi la fel de apreciat precum functiile oferite de alte aplicatii.