Cota de piata a iPhone a crescut in T4 2016

Cota de piata a iPhone a crescut aproape peste tot in lume in T4 2016, conform unor informatii furnizate astazi de catre o agentie de analizare a pietelor globale ale smartphone-urilor. Mai jos puteti vedea un grafic al cotelor de piata ale Android si iOS in diverse zone de pe glob si observati ca iPhone a inregistrat cresteri peste tot, mai putin in China.

Din Germania si pana in Japonia, iPhone are o c ota de piata mai mare decat in T3 2016, insa nu vorbim despre cresteri colosale decat in anumite tari de pe glob. Mai exact, in Marea Britanie cota de piata a iPhone a crescut cu 9 procente si aproape a ajuns-o din urma pe cea a Android, diferenta dintre ele fiind de doar 3 procente in momentul de fata.

In SUA vedem o crestere de 5.3 procente si o diferenta de 10 procente intre cotele de piata ale iOS si Android. Exact aceeasi crestere este vizibila inclusiv in Australia, iar acolo diferenta dintre cotele de piata ale iPhone si Android este de doar 8.4 procente, semn ca sistemul de operare al celor de la Apple este din ce in ce mai popular.

Cresteri infime ale cotelor de piata ale iPhone avem in Spania si Japonia, de 0.1 si respectiv 0.6%, insa in cea din urma iPhone controleaza peste jumatate din piata. In China cota de piata a iPhone a scazut cu nu mai putin de 8 procente in favoarea Android, compania Apple avand foarte mari probleme in a lupta cu producatorii locali.

cota-piata-iphone-t4-2016

Articolul precedentSharp va investi intr-o fabrica in SUA
Articolul următor50 de tweak-uri pentru iOS 10.2 jailbreak
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.