Sharp va investi intr-o fabrica in SUA

Sharp, unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple pentru productia iPhone, va investi 7 miliarde de dolari intr-o fabrica menita sa produca ecrane pentru iPhone. Se estimeaza ca Sharp va initia constructia acestei fabrici pana in luna iunie a acestui an, deci in 2018 ea ar trebui sa isi porneasca activitatea si sa furnizeze produse pentru Apple.

Sharp ar urma sa furnizeze ecrane OLED pentru iPhone 8 intr-un moment dat, iar aceasta fabrica ar putea fi creata tocmai in acest scop in SUA. Chiar daca Sharp nu va furniza ecrane OLED pentru compania Apple chiar din 2017, astfel incat sa acopere componentele necesare pentru iPhone 8, asta nu inseamna ca din 2018 nu va intra in lantul de parteneri.

Informatiile au aparut chiar inainte ca prim ministrul Japoniei sa se intalneasca in SUA cu presedintele Donald Trump, Sharp urmand a crea mii de locuri de munca in tara. Separat, alte companii japoneze ar putea investi in SUA pentru a crea zeci, sau poate chiar sute de mii de locuri de munca, iar totul la cererea lui Donald Trump.

Desigur ca Sharp nu a confirmat informatiile privind construirea unei fabrici in SUA, insa asta nu inseamna ca planurile nu sunt reale, deoarece zvonurile au aparut acum cateva saptamani. Sharp a fost cumparata de catre compania Foxconn cu doar cateva luni in urma, asa ca investitia facuta acum de catre japonezi are la baza banii taiwanezilor.

„A spokesman for Sharp said no decision on building a plant had been made. Foxconn, formally Hon Hai Precision Industry Co Ltd, did not immediately respond to a request for comment. Terry Gou, the chief executive of Foxconn, the world’s largest contract electronics maker, last month said he was considering investing around $7 billion to build a display-making plant in the United States, but did not elaborate on any time frame.”

sharp-fabrica-sua

Articolul precedentFacebook Messenger update a fost lansat pentru iPhone si iPad
Articolul următorCota de piata a iPhone a crescut in T4 2016
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.