Orange extinde acoperirea 4G in 1300 de localitati

Orange a anuntat extinderea acoperirii 4G in inca 1300 de localitati din Romania, avand cea mai mare acoperire 4G din tara noastra.

6

Orange a anuntat astazi extinderea acoperirii 4G in inca 1300 de localitati din Romania ca urmare a voturilor acordate prin aplicatia 4G Fun Kit. Conform celor de la Orange, in momentul de fata exista acoperire 4G in nu mai putin de 6.723 de localitati din Romania, aceasta fiind si cea mai mare acoperire 4G din tara noastra.

Alegerea localitatilor in care s-a prioritizat extinderea acoperirii 4G a fost facuta in baza voturilor date de catre 25.851 clienti Orange ai serviciilor 3G si 4G. Acestia au putut folosi aplicatia 4G Fun Kit pentru a cere sa aiba acoperire mai buna intr-o zona sau alta a tarii, iar cei de la Orange le-au ascultat doleantele pentru a le oferi servicii mai bune.

In momentu de fata, reteaua 4G a celor de la Orange acopera 97% din populatia urbana si 81% din populatia totala a tarii, extinderea acoperirii 4G fiind facuta in 2200 de localitati in 2016. Pentru a face lucrurile si mai interesante, cei de la Orange ne arata in clipul video de mai jos si cum se extinde acoperirea 4G intr-o locatie, deci stiti ce fel de munca se depune.

Separat, cei de la Orange sustin ca in decembrie 2016 au fost declarati de catre LCC International drept cea mai buna retea de telefonie mobila din Romania. Vorbim aici atat despre serviciile de voce (inclusiv apelurile 4G), cat si cele pentru internet mobil, certificarea fiind in contradictie cu o certificare identica primita de catre Vodafone, dar de la alta companie.

Mai multe detalii puteti vedea in comunicatul de presa de mai jos.

În premieră, Orange anunță extinderea acoperirii 4G în urma votului clienților din aplicația Orange 4G Fun Kit

  • Peste 1.300 de noi localități beneficiază de acoperire 4G în urma votului utilizatorilor
  • În prezent, Orange oferă acoperire 4G în 6.723 localități
  • La votul din aplicație au participat 25.851 utilizatori Orange 3G și 4G
  • La finalul anului 2016, Orange a primit recunoașterea LCC International pentru cea mai bună rețea

București, 8 februarie 2017. Orange anunță extinderea acoperirii 4G în peste 1.300 de localități, în urma votului din 2016, când clienții Orange 3G şi 4G au ales, prin intermediul aplicației Orange 4G Fun Kit, județele în care compania să prioritizeze lucrările de acoperire. Astfel, în urma eforturilor concentrate din ultimul trimestru al anului 2016, cea mai extinsă rețea 4G din România este prezentă în 6.723 de localități la nivel național. În județele și zonele cu grad mare de acoperire, precum București și Ilfov, au fost realizate lucrări de densificare.

Pe lângă localități din județele votate de clienți, Orange a realizat lucrări suplimentare de extindere a acoperirii, contribuind astfel la îmbunătățirea experienței de utilizare a serviciilor 4G. Aceste investiții în rețea oferă clienților acces la servicii de internet, contribuind la procesul de digitalizare și la o mai bună adopție a celor mai noi tehnologii, determinând reducerea decalajului digital. Orange deține în prezent cea mai extinsă rețea 4G din România, care acoperă 97% din populația urbană și 81% din populația totală a țării.
În total, în anul 2016, Orange a extins acoperirea în 2.200 de localități, pe principalele drumuri naționale cât și pe autostrăzile care leagă Bucureștiul de litoral și de partea de vest a țării. În plus, pentru a oferi conectivitate în mișcare, Orange, împreună cu CFR, a implementat în 2016 un proiect-pilot prin intermediul căruia călătorii către Constanța și către munte beneficiau de Wi-Fi gratuit la viteze 4G.

”De 20 de ani, rețeaua Orange a evoluat în permanență, iar astăzi conectează 1 din 2 români. Standardele serviciilor Orange au primit, de-a lungul timpului, atât recunoașterea clienților, cât și a organismelor internaționale de certificare, demonstrând angajamentul nostru de a oferi cât mai multor clienți acces la calitatea serviciilor adusă de rețeaua 4G. Prin investițiile planificate în perioada următoare ne dorim să venim în întâmpinarea clienților, iar acest lucru înseamnă conectivitate la viteze superioare în cât mai multe zone, astfel încât utilizatorii noștri să aibă, așa cum s-au obișnuit de două decenii, acces la servicii de cea mai înaltă calitate” a declarat Ștefan Slavnicu, Chief Technical Officer în cadrul Orange România.

Pentru al doilea an consecutiv, rețeaua Orange a primit recunoașterea clienților prin intermediul aplicaței Orange 4G Fun Kit, 96% fiind mulțumiți de serviciile 4G. În plus, în decembrie 2016, compania a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună rețea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât și pentru cele de voce, inclusiv apelurile 4G.