iPhone 8 are un 3D Touch mai scump

iPhone 8 si cele doua modele ale iPhone 7S care vor fi lansate in toamna acestui an vor avea incarcare fara fir oferita de catre compania Apple. Informatia vine de la un analist asiatic care a avut ocazia de a discuta cu partneri ai Apple cu privire la planurile americanilor, insa era oricum de asteptat ca acest lucru sa se intample in 2017.

Desi unele zvonuri anterioare anuntau faptul ca doar iPhone 8 va avea incarcare wireless, iata ca in final toate cele trei noi modele ale iPhone vor avea aceasta tehnologie. Incarcarea wireless este ceruta de ani si ani de zile de catre clientii companiei Apple, insa iata ca in 2017 o vom avea intr-un final si ea ar putea fi chiar mai rapida decat cea din alte smartphone-uri.

Separat de aceasta dezvaluire, analistul sustine ca iPhone 8 va avea un 3D Touch mai scump decat cel implementat in actualele modele ale iPhone, iar asta pentru ca va fi integrat sub ecran. Noul sistem de incarcare wireless produce mai multa caldura in carcasa iPhone 8, astfel ca sistemul 3D Touch trebuie protejat suplimentar cu o folie de grafit.

Aplicarea acestei folii ingreuneaza procesul de productie al iPhone 8, deci va creste in final inclusiv costurile de fabricare ale dispozitivului pregatit de catre Apple. In continuare, se pare ca noua carcasa din sticla nu va disipa caldura chiar atat de bine precum aluminiul, acest lucru contribuind la cresterea temperaturii din interiorul carcasei dispozitivului.

Practic, ideile celor de la Apple genereaza noi probleme de productie si pentru a evita aparitia de probleme cu functionarea 3D Touch, Apple complica procesul de fabricare. Toate cele trei noi modele ale iPhone vor fi lansate in toamna acestui an, iar explicatia de astazi ar trebui sa sugereze din nou ca iPhone 8 va fi mai scump decat si-ar dori unii.

iphone-8-scump-3d-touch