Prima Pagina Romania Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

Orange si Vodafone se lauda cu cele mai bune retele de telefonie mobila din Romania, fiind certificate separat pentru acelasi lucru.

Orange si Vodafone se lauda in momentul de fata ca au cele mai bune retele de telefonie mobila din Romania si se bazeaza pe certificari facute de catre doua companii din afara Romaniei. Cei de la Vodafone au facut primul pas la sfarsitul anului trecut si au anuntat certificarea pentru cea mai buna retea de telefonie mobila din Romania, iar Orange a facut-o anul acesta.

In cazul celor de la Vodafone vorbim despre o certificare facuta de catre P3 Communications, ca in fiecare an, ei afirmand ca Vodafone are cele mai bune servicii pentru apeluri voce si internet. Orange, in schimb a fost certificata de catre LCC Communications pentru exact acelasi lucru, iar acum trebuie sa ne intrebam cine are mai multa dreptate si servicii mai bune.

Atat Orange, cat si Vodafone sunt certificate pentru cel dea-al treilea an consecutiv ca avand cele mai bune retele pentru internet mobil si apeluri telefonice. Vorbim aici despre o perpetuare a standardelor duble de certificare ale Orange si Vodafone, fiecare avand propria companie care-i acorda titluri cu care sa se laude la clientii din Romania.

Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

In conditiile in care atat Orange, cat si Vodafone se lauda cu acelasi lucru, oare cata validitate au aceste teste, probabil scumpe, pe care companiile le-au platit ? Ei bine, avand in vedere ca nu exista un arbitru unic pe care Orange si Vodafone sa-l foloseasca pentru a le testa performantele retelelor, fiecare ramane sa creada ceea ce ii convine.

Iata ce au spus Vodafone si mai apoi Orange in legatura cu aceste certificari :

“Pentru al treilea an consecutiv, rețeaua Vodafone România a primit certificarea „Best in Test”, care atestă cea mai bună performanță a serviciilor de date și voce mobile din România” | ” …în decembrie 2016, compania Orange a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună rețea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât și pentru cele de voce, inclusiv apelurile 4G.”

Orange si Vodafone au retele foarte bune cu acoperire foarte mare in Romania, Orange avand un avantaj pentru reteaua 4G, insa cand vine vorba despre a spus ca una este mai performanta decat cealalta, fiecare crede ce vrea. In definitiv testele care se bat cap in cap isi pierd din valoare, iar consumatorul ramane confuz, probabil cu incredere scazuta atat in Orange, cat si in Vodafone.

certificari-orange-vodafone-performante-retele

 • rundown

  Ar fi culmea sa se laude impreuna

 • se7en

  Pt mn deocamdata cea mai buna e orange. Astept sa cumpere rds divizia de telefonie mobila de la telekom si pe urma o sa fie rds cea mai buna :))

 • Călin

  Am avut pana acum doua luni Orange, iar acum am Vodafone. Pot spune ca sunt la fel de multumit de ambele retele :)).

 • ibadea

  Sunt ambele la fel, zone in care vodafone nu are semnal dar orange are si invers

 • Mihaitza1985

  Am vodafone cartela sunt foarte multumit de semnal si oferte cu minute si net la greu. Inainte aveam Digi mobil semnalul era varza

 • Mircea Radulescu

  Mai are să vină Digi cu o diplomă din Belgravistan să ne spună că ei sunt cei mai tari 🙂

 • vyo2001

  Este ” normal” sa fie la fel de bune din moment ce isi impart resursele si in majoritatea oraselor au network sharing
  BUCHAREST (Romania), July 31 (SeeNews) – Mobile operators Orange Romania and Vodafone Romania have signed an agreement to share their network infrastructure, which will enable them to invest further in the development of the 4G network in the country, they said on Wednesday.
  Orange and Vodafone will operate independently their spectrum and will retain strategic control over switched networks by separating them completely, which will ensure the operators’ total independence from the commercial and competitive point of view, the companies said in a joint statement.
  The network sharing agreement will also allow the operators to invest in reaching rural areas that still lack coverage.

 • Cristy Nedelcu

  Digi Mobil in 2,3 ani va fi Nr 1 !

 • La ce? Ca la clienti si calitate sigur nu.

 • Radu VODA

  Ca si semnal ambele stau bine dar ca diferenta dintre orange si vodafone in materie de internet orange e de c***t cu 4G-ul lor cu tot

 • Radu VODA

  Voia să spună 23 fără virgulă între numere

 • oldboy

  nr 1 la ce..? la telefonie mobila ..e o gluma nu..EI N-AU 4 G iar in curand se trece la 5G trebuie bani masiv iar ei sunt datori la banci la greu..

 • La mine in oraș este semnal destul de bun la digi. Culmea la 4g vodafone, când vreau sa ma uit la un film pe net, se întrerupe. La digi , telekom si Orange nu se întrerupe așa des , mai ales daca folosesc 3g, nu 4g ca la vodafone.