Prima Pagina Romania Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

Orange si Vodafone se lauda cu cele mai bune retele de telefonie mobila din Romania, fiind certificate separat pentru acelasi lucru.

Orange si Vodafone se lauda in momentul de fata ca au cele mai bune retele de telefonie mobila din Romania si se bazeaza pe certificari facute de catre doua companii din afara Romaniei. Cei de la Vodafone au facut primul pas la sfarsitul anului trecut si au anuntat certificarea pentru cea mai buna retea de telefonie mobila din Romania, iar Orange a facut-o anul acesta.

In cazul celor de la Vodafone vorbim despre o certificare facuta de catre P3 Communications, ca in fiecare an, ei afirmand ca Vodafone are cele mai bune servicii pentru apeluri voce si internet. Orange, in schimb a fost certificata de catre LCC Communications pentru exact acelasi lucru, iar acum trebuie sa ne intrebam cine are mai multa dreptate si servicii mai bune.

Atat Orange, cat si Vodafone sunt certificate pentru cel dea-al treilea an consecutiv ca avand cele mai bune retele pentru internet mobil si apeluri telefonice. Vorbim aici despre o perpetuare a standardelor duble de certificare ale Orange si Vodafone, fiecare avand propria companie care-i acorda titluri cu care sa se laude la clientii din Romania.

Orange si Vodafone – cele mai bune retele de telefonie mobila ?

In conditiile in care atat Orange, cat si Vodafone se lauda cu acelasi lucru, oare cata validitate au aceste teste, probabil scumpe, pe care companiile le-au platit ? Ei bine, avand in vedere ca nu exista un arbitru unic pe care Orange si Vodafone sa-l foloseasca pentru a le testa performantele retelelor, fiecare ramane sa creada ceea ce ii convine.

Iata ce au spus Vodafone si mai apoi Orange in legatura cu aceste certificari :

“Pentru al treilea an consecutiv, rețeaua Vodafone România a primit certificarea „Best in Test”, care atestă cea mai bună performanță a serviciilor de date și voce mobile din România” | ” …în decembrie 2016, compania Orange a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună rețea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât și pentru cele de voce, inclusiv apelurile 4G.”

Orange si Vodafone au retele foarte bune cu acoperire foarte mare in Romania, Orange avand un avantaj pentru reteaua 4G, insa cand vine vorba despre a spus ca una este mai performanta decat cealalta, fiecare crede ce vrea. In definitiv testele care se bat cap in cap isi pierd din valoare, iar consumatorul ramane confuz, probabil cu incredere scazuta atat in Orange, cat si in Vodafone.

certificari-orange-vodafone-performante-retele