Windows 10 va avea suport pentru picture in picture

Windows 10 va avea o noua functie Compact Overlay care ofera suport pentru sistemul picture in picture, atat de popular in tablete.

Windows 10, unul dintre cele mai populare sisteme de operare de pe planeta, urmeaza sa aiba suport pentru sistemul picture in picture disponibil pe tablete. Mai exact, vorbim despre o functie foarte populara pe tabletele Android si iOS, Windows 10 urmand a o oferi in mod oficial pentru toti utilizatorii din lumea intreaga in perioad aurmatoare.

Microsoft a anuntat ca noua functie pentru Windows 10 urmeaza sa fie lansata oficial in luna aprilie, iar ea va avea denumirea Compact Overlay pe calculatoare. Functia Compact Overlay pentru Windows 10 urmeaza sa fie disponibila pentru toti dezvoltatorii care produc aplicatii Windows universale, dar cele cu streaming video sau apeluri video vor avea suport pentru ea.

Folosind noua functie Compact Overlay pentru Windows 10, utilizatorii vor avea posibilitatea de a vedea un stream video peste orice alta aplicatie deschisa in calculator. In iOS si Android functia ne permite sa vedem stream-uri video in ferestre peste alte aplicatii deschise in tablete, asa ca in Windows 10 avem parte de ceva similar, dar intr-un format mai bun.

Separat, de aceasta functie pentru Windows 10, compania americana testeaza una numita Dynamic Lock, aceasta permitand blocarea calculatorului cu un smartphone. Calculatorul cu Windows 10 se va interconecta cu un Windows Phone prin Bluetooth, iar cand el se va indeparta de PC, acesta va fi automat blocat, lucru foarte util in multe situatii.

Avand in vedere ca noua functie Compact Overlay pentru Windows 10 va fi lansat in aprilie, pana atunci vom afla cel mai probabil mai multe informatii despre ea.

windows-10-compact-overlay-picture-in-picture