Digi Mobil este lider incontestabil la portari in Romania

Digi Mobil este liderul portarilor in Romania in ultimii ani, reusind sa atraga cel mai mare numar de clienti dintre toti operatorii.

Digi Mobil este lider incontestabil la portari in Romania in cursul anului 2016, conform autoritatilor de la ANCOM, care au creat si tabelul de mai jos. Vorbim despre nu mai putin de 434.816 portari in reteaua Digi Mobil doar in cursul anului 2016, mai mult decat dublu fata de orice alt competitor si aproape jumatate din totalul portarilor facute in total in reteaua celor RCS & RDS.

Pe locul 3 in top ii gasim pe cei de la Orange, ei reusind sa convinga doar aproape 183.000 de romani sa-si porteze numerele de telefon in propria retea. In total, din momentul promulgarii legislatiei privind portarea numerelor de telefon, Orange a reusit sa atraga doar aproape 697.000 de clienti in reteaua sa, mai putin decat cei de la Vodafone.

Trecand acum la Vodafone, acesta a reusit sa atraga doar putin peste 175.000 de clienti in reteaua sa in 2016, insa per total a reusit sa genereze mai multe portari decat Orange. In cazul celor de la Telekom vorbim doar despre 64.000 de clienti portati in reteua de telefonie mobila, plus inca 22.320 atrasi de divizia care se ocupa de serviciile fixe.

In total, cei de la Telekom au cel mai mic numar de numere portate in propria retea, putin peste 500.000 in total, dar ea a pierdut mai mult decat a atras, in principal spre Digi Mobil. In total in Romania in 2016 s-au procesat 879.330 de portari, iar cei de la Digi Mobil au reprezentat jumatate dintre toate aceste portari, o adevarat realizare pentru operator.

“În anul 2016, furnizorii de telefonie mobilă au atras prin portare 879.330 de utilizatori, respectiv 94% din totalul utilizatorilor portați în anul 2016. Din 2008, anul lansării portabilității numerelor de telefon în România și până în prezent, peste 3,66 milioane de utilizatori au beneficiat de acest serviciu, din care 3 milioane sunt utilizatori de telefonie mobilă și aproximativ 654 de mii sunt utilizatori de telefonie fixă.”

digi-mobil-portari-2016

portari-anuale-romania

40 COMENTARII

  1. Eu sunt pe digi de un an. În Oradea nu se descurca bine pe 4g vorbind pe facetime audio. Nu vreau sa știu de video. Mai ales daca sunt în mișcare,e praf. Întreruperi cam multe… Astept luna aprilie să merg la Vodafone!

  2. Ieftin, bun și cu sufletul in rai nu prea merge, veniți in Spania sa plătiți de 10 ori mai mult la aceeași calitate dacă nu chiar mai proasta, băieți pupați și băgați la traista ca e aur ce aveți pentru cât se plătește….

  3. Romania oricum sta foarte bine pe servicii de telefonie si internet. Raportul pret/calitate este excelent. Insa daca discutam despre ce e in Romania, e clar ca Digi e zob si unii au inghiti momeala cu nelimitatul limitat sau altele..

  4. Eterna opurtunitate la noi: populismul…Un target realizat, bravo lor indiferent de politica adoptata, sa nu uitam nici de posibila achiziatie a pachetului mobil Telekom.

  5. Eu am mai scris pe aici proDigiMobil(probabil credeti ca ZT imi da bani ss fac asta, NU nu imi ds nimic),prntru ca asta e experienta mea.
    Totul mi se pare OK , nu mai reiau ce am scris in timp, cu exceptia unui cliseu pe care il repet in special pentru Zaone: am scris odata ca cei din urma vor fi cei dintai, putintica rabdare.
    Daca le taie la OTV externalizarea profitului, vai mamă, mamă cum vine DigiMobil pe turnanta.

  6. @zaone lamureste-ma și pe mine.Cine e pe locul 2 la portari? Ca spui odată ca Orange după care mai jos afirmi ca Vodafone e peste Orange la portari .

  7. Și eu sunt un sărac mulțumit cu Digi. Mă gândesc ca, fiind sărac, sa donez iPhone ul 7 pe care îl dețin, nu îmi reprezintă statutul social ?

  8. Ce tot vorbiti prosti ma ?? Cand va aud ma pff 😐 digi e mai bun decat orange si altele digi este si rds cel mai puternic internet, si zoltan investe foarte multi bani incat nu are toti operatori la olalta, are foarte multi bani Zoltan si nu stiu cine mai are atata in Romania.. Asa ca nu mai spuneti ca doar saraci merg la digi, si eu am gunoi de orange si platesc 150lei pentru nimic dar astept sa expire termenul

  9. Si eu sunt sarac cu digimobil cu 3 numere portate si urmeaza si al patrulea pentru ca diferenta intre vodafone orange si digi la semnal deja este de neglijat. Si da, am iphone tot ca sunt sarac

  10. Si eu tot 5 abonamente, toate portate de la orange, dupa17 ani de “convietuire consensuala”, fara o zi restanta la Maria lor, nu au fost capabili sa mi faca o oferta omeneasca. Lasa ca de trei ani ei pierd 50€/luna si eu ranan cu 35€/luna.
    X36luni ? Hahahaha orange la hazna???

  11. Hai m-a ca eu am abonament la Vodafone cu 10€ și am 10 4g plus mesaje și minute naționale nelimitat și 4000 minute in uniune din care 1000 cu Turcia ,America , China , și nu mai țin minte! Nu cred ca e o avere! La digi nu m-a Porter pt. Ca in oraș am semnal digi ,dar in afara orașului trece automat pe semnal Vodafone și apar costuri suplimentare

  12. Este foarte bine ca exista digi in România pentru ca așa avem prețuri bune la Vodafone și orange ca de Telekom nu e vorba aici

  13. Eu zic ca vor fi lideri la calitate si pret in câtva ani si in viitor se va extinde rds si inafara granitelor! Vodafone si restul vor fi pureci pe gigantul mamut rds!!!