Seful Samsung a fost audiat 15 ore de procurori

Vicepresedintele grupui Samsung, Jay Y. Lee, a trecut printr-o noua runda de audieri cu procurorii din Coreea de Sud in ancheta penala privind coruptia la nivel inalt in tara. Conform publicatiilor locale, Jay Y. Lee a stat nu mai putin de 15 ore in birourile procurorilor pentru a da declaratii si a oferi explicatii cu privire la noile dovezi descoperite de catre acestia.

Acum cateva saptamani procurorii din Coreea de Sud au cerut un mandat de arest preventiv pentru Jay Y. Lee, acuzandu-l ca a mituit apropiati ai presedintelui din Coreea de Sud. Atunci o instanta locala a fost de parere ca procurorii nu au dovezi suficient de puternice pentru a motiva arestul preventiv, asa ca acea cerere a fost refuzata si Jay Y. Lee a fost pus in libertate.

Acest obstacol nu i-a oprit totusi pe procurori din a-si continua ancheta, asa ca acum l-au chemat din nou pe Jay Y. Lee la audieri si ar putea cere un nou mandat de arest preventiv. Separat de Jay Y. Lee, procurorii au identificat alti trei manageri ai companiei Samsung si i-au chemat la audieri pentru aobtine dovezi impotriva vicepresedintelui grupului.

Daca pana acum Jay Y. Lee a reusit sa ramana in libertate, procurorii par hotarati sa gaseasca macar o dovada a faptului ca el a fost implicat in mituirea apropiatilor presedintelui din Coreea de Sud. Avand in vedere implicarea foarte mare din acest caz, exista posibilitatea ca luna aceasta sa fie ceruta din nou arestarea lui Jay Y. Lee de catre procurori.

“Samsung Group chief Jay Y. Lee was questioned by South Korea’s special prosecutor for more than 15 hours as part of an investigation into a graft scandal that threatens to topple President Park Geun-hye. The prosecution has also identified four other Samsung executives as suspects and have summoned three of them.”

jay y lee samsung