Pretul actiunilor Apple atinge o noua valoare record

Pretul actiunilor companiei Apple a atins o noua valoarea record pe bursa americana in cursul acestei zile, o actiune vanzandu-se acum cu 134.62 dolari. Vorbim despre o valoare cu peste 1 dolar mai mare decat recordul precedent stabilit pentru pretul actiunilor companiei Apple pe bursa americana, el fiind intr-o crestere constanta in ultima perioada.

Atingand aceasta valoare, pretul actiunilor companiei Apple a ridicat si valoarea capitalizarii bursiere a celor din Cupertino la 712 miliarde de dolari in momentul de fata. Cu aceasta crestere, Apple a redevenit cea mai valoroasa companie de pe planeta, titlu pe care l-a detinut in multiple randuri in ultimii ani multumita succesul terminalelor iPhone.

Partea foarte interesanta este ca aceasta crestere a valorii actiunilor Apple vine dupa un an in care incasarile si profitul companiei au scazut fata de anul 2015. In aceeasi masura si vanzarile de terminale iPhone au scazut fata de anul 2015, asa ca interesul foarte mare pentru actiunile celor din Cupertino este surprinzator pentru multi.

Probabil toate zvonurile privind noutatile iPhone 8 au motivat aceasta crestere a interesului investitorilor vis-a-vis de actiunile Apple, pretul acestora crescand impreuna cu cererea. Avand in vedere felul in care au evoluat lucrurile, exista sansa ca pretul de 140 de dolari per actiune sa fie atins in perioada urmatoare.

pret actiuni apple bursa