Blackberry aproape a disparut din piata smartphone

7

Blackberry este foarte aproape de a disparea complet din topul sistemelor de operare folosite pentru smartphone-urile vandute in lumea intreaga. In T4 2016 doar aproximativ 200.000 de terminale cu sistem de operare Blackberry ar fi fost vandute in lumea intreaga, cei de la Gartner avand un tabel creat pentru a ilustra vanzarile marilor sisteme de operare.

In mod interesant Apple nu este creditata cu cifra anuntata oficial, insa revenind la Blackberry, compania canadiana a ajuns la o cota de piata de 0% in momentul de fata. Poate parea paradoxal ca Blackberry sa ajunga la cota de piata 0 desi inca mai vinde smartphone-uri, insa cert este ca producatorul se apropie foarte mult de disparitie in momentul de fata.

Acum 7 ani sistemul de operare Blackberry insuma 20% din piata smartphone, insa declinul companiei canadiene se apropie de un final preconizat de catre multi. In T4 2015 cota de piata a Blackberry era de 0.2%, insa s-a redus pana la 9 intr-un singur an de zile, vanzarile scazand de peste 4 ori desi intreaga piata smartphone a inregistrat o crestere in vanzari.

Ceva similar se intampla si cu sistemul de operare Windows, vanzarile acestor smartphone-uri scazand tot de peste 4 ori, cota de piata avand exact aceeasi scadere. Din pacate pentru Microsoft si Blackberry, lucrurile nu par sa se indrepte prea curand, asa ca exista sansa ca in T4 2017 Blackberry sa nu mai fie prezent deloc in acest top.

piata smartphone t4 2016