Toshiba este foarte aproape de a intra in faliment

2

Toshiba, una dintre cele mai mari corporatii de pe planeta, este foarte aproape de a intra in faliment dupa ce a anuntat pierderi de 6.3 miliarde de dolari din cauza afacerilor cu energie nucleara din SUA. Presedintele consiliului de administratie si-a dat deja demisia, insa vorbim despre peste 200.000 de angajati care nu stiu in ce masura slubjele lor mai sunt sigure.

Se specula de cateva luni ca Toshiba urmeaza sa anunte pierderi de cateva miliarde de dolari, insa probabil putini se asteptau la o suma atat de mare. Toshiba este una dintre cele mai mari corporatii din Japonia, iar intrarea in insolventa ar putea afecta intr-o buna masura si economia Japoniei, avand in vedere importanta companiei pentru tara.

Totul are legatura cu o investitie proasta in Westinghouse si in companii care construiesc reactoare nucleare, iar de aici Toshiba a pierdut cele 6.3 miliarde de dolari. Problema este atat de mare incat Toshiba ia in calcul inclusiv vanzarea diviziei care produce memorii, de la care inclusiv cei de la Apple cumpara componente pentru mai toate produsele.

Vorbim despre una dintre cele mai mari companii de pe planeta si despre o pierdere uriasa, chiar si pentru ea, socul fiind deja resimtit pe bursele globale. Este greu de spus cum va reusit Toshiba sa se salveze fara sa-si vanda diviziile profitabile, insa e putin probabil ca aceasta companie sa se inchida prea curand, chiar daca va fi vanduta pe bucati.

“The chaos at Toshiba, the Japanese corporate giant, deepened Tuesday, with its chairman resigning and the company saying it would book a $6.3 billion loss related to its U.S. nuclear business. Toshiba said that it would take a $6.3 billion hit related to Westinghouse’s acquisition in December of Stone & Webster, a nuclear construction business, from Chicago Bridge & Iron in December.”

toshiba insolventa