Prima Pagina iPhone Iata cat se va investi intr-o noua fabrica pentru iPhone

Iata cat se va investi intr-o noua fabrica pentru iPhone

Tentativele Apple de a cuceri India vor fi cel mai probabil incununate de succes abia dupa ce Foxconn va finaliza investitia de 5 miliarde de dolari intr-o fabrica in India. Fara a confirma deocamdata oficial investitia din India, reprezentanti ai celor de la Foxconn s-au intalniti cu oficiali ai statului Maharashtra pentru a-si detalia planurile pentru viitor.

Ministrul sef al Maharashtra a afirmat intr-un tweet ca Foxconn intentioneaza sa investeasca 5 miliarde de dolari intr-o fabrica in care urmeaza sa fie construite terminale iPhone. Aceste terminale iPhone vor putea fi vandute in India la un pret normal, fara o taxa suplimentara de import, asa cum se intampla in momentul de fata.

Cei de la Foxconn au semnat in 2015 un memorandum in care oficializau planurile de a investi 5 miliarde de dolari intr-o fabrica pentru productia de produse electronice. Desi Foxconn nu a spus in mod direct ca va fabrica iPhone acolo pentru compania Apple, este cat se poate de clar ca va avea productie si pentru aceste terminale.

Cei de la Apple au incercat sa-i convinga si pe cei de la Pegatron sa faca acelasi lucru, insa se pare ca Foxconn si-a luat curajul de a face investitia in viitorul apropiat. Cand ar putea sa inceapa in mod oficial productia ramane de vazut, insa este clar ca Apple vrea sa atace serios piata din India pentru a compensa scaderea de vanzari din China.

“Amid concerns Foxconn is reconsidering plans to set up a mobile handset in India, the Taiwan manufacturing firm has reportedly met with ministers from the state of Maharashtra where it reaffirmed its intent to invest US$5 billion in the state, according to multiple media reports out of India.”

iphone fabrica india foxconn

 • Srb Srb

  Apple-the best ! fara taxa suplimentara

 • gabi

  Nu inteleg cu piata asta din india cand acolo e o saracie lucie!pur si simplu mor oamenii de foame si ei vor sa vanda iphone acolo aia nici bani de paine nu au!

 • Cam asa e si cu China, si totusi…

 • Julian

  @gabi: parerea mea: Foxconn (care nu e companie indiana…) ar vrea sa deschida o fabrica in India datorita faptului ca mâna de lucru este ieftina acolo (indienii, majoritatea lor, sunt recunoscuti in toata lumea ca muncesc mult si pe bani putini); capitalul va veni din alta parte, nu din India.

 • Florin

  Indienii sunt un miliard cu o societate foarte polarizata. 100 mil foarte bogati iar restul foarte saraci. Din aia 100 mil daca un sfert cumpara anual ifon, tot se vand mai multe decat in tara mama

 • Mircea Radulescu

  Cam așa e și pe la noi…

 • Viorel Predatorul

  Tu ai o parere care e paralela cu realitatea. Foxconn ar deschide o fabrica in India, pentru ca India are legislatie care prevede ca pe piata indiana nu se pot vinde produse importate. Asadar, Apple trebuie sa produca in India ca sa vand iPhone-uri in India.