iPhone 8 – laser 3D in locul Touch ID

iPhone 8 ar putea avea integrat un scanner 3D cu laser pentru securizare biometrica a datelor stocate de catre utilizatori.

iPhone 8 urmeaza sa aiba un laser 3D integrat in locul unui Touch ID, compania Apple intentionand sa renunte complet la cititorul de amprente folosit in actualele modele. Va spuneam dimineata ca noul ecran de 5.8 inch al iPhone 8 va avea o portiune dedicata pentru functii ce erau in mod normal facute folosind butonul Home, acesta disparand impreuna cu cititorul de amprente.

Pentru a permite incontinuare securizarea iPhone 8 folosind functii biometrice, Apple intentioneaza sa implementeze un scanner 3D cu laser in terminal. Acesta ar urma sa permita recunoasterea faciala a utilizatorilor care folosesc iPhone 8, insa se pare ca Apple ar dori sa il foloseasca inclusiv pentru un sistem de realitate augmentata pe care il dezvolta.

O multitudine de tehnologii ar permite implementarea unui scanner 3D cu laser in iPhone 8, insa este greu de spus ce va alege compania Apple sa ofere pentru noi. Un scanner 3D cu laser va necesita spatiu nou in carcasa, mai ales ca Apple ar trebui sa il implementeze in partea superioara, asa ca oferirea sa este discutabila pentru iPhone 8, dar nu imposibila.

iPhone 8 – laser 3D in locul Touch ID

Una dintre posibile utilizari ale acestui scanner 3D cu laser pentru iPhone 8 este descrisa de o tehnologie a companiei PrimeSense cumparata de Apple. Cu ajutorul tehnologiei sale, iPhone 8 ar putea recunoaste utilizatorii, diverse obiecte din jur, dar si persoanele care se afla in fata acestui scanner 3D cu laser, realitatea augmentata putand avea un rol extrem de important aici.

In momentul de fata mai nimeni nu stie exact la ce-ar putea fi folosit acest scanner 3D pentru iPhone 8, asa ca deocamdata vorbim doar despre speculatii. In ciuda acestui lucru, eliminarea butonului Home si lipsa unui cititor de amprente impun integrarea unui scanner 3D cu laser, sau a altui sistem biometic pentru securizarea iPhone 8 si a platilor mobile.

Daca Apple va implementa totusi un scanner 3D cu laser in iPhone 8, atunci s-ar explica intr-o anumita masura pretul mare de vanzare pe care terminalul il va avea. iPhone 8 ar urma sa coste aproximativ 1000 de dolari in momentul in care va fi lansat pe pietele globale, asa ca unele tehnologii noir ar putea creste substantial pretul.

iphone 8 scanner 3d laser

20 COMENTARII

  1. Nimic nu este imposibil, dar mi se pare foarte ciudat saltul acesta al schimbarii majore al iPhone 8, adica eu imi cumpar iPhone 7 care arata aproape identic cu 6s/6, si in 10 luni sa scoata apple un iphone revolutionar cu design complet schimbat, functii noi si ecran oled flexibil… mai bine nu mai cumparam 7 si asteptam 8-ul

  2. Pai iti cumperi si iPhone 8, si gata! Vei avea iPhone 7 si iPhone 8.

    PS: nu va fi niciun OLED flexibil, ci eventual un ecran OLED putin rotunjit pe margini. Flexibil inseamna ca ii modifici forma, dupa care il poti face sa revina la forma initiala, ori nu e cazul.

  3. Om ești super penibil, încă nu ai trecut peste?
    Ești singurul de pe aici care mai corelează orice mișcare Apple cu Samsung.
    Get a life!