Seful Samsung a fost audiat in camera de consiliu in vederea arestarii

Seful Samsung, Jay Y. Lee, a fost audiat in cursul noptii trecute in camera de consiliu a unei instante din Coreea de Sud care judeca o cerere de arest preventiv facuta de catre procurori. Impreuna cu Jay Y. Lee a fost prezent in camera de consiliu si un alt manager al companiei Samsung, ambii fiind anchetati de catre procurori in momentul de fata.

Aceasta este a doua tentativa a procurorilor din Coreea de Sud de a il aresta pe Jay Y. Lee, de aceasta data ei aducand si alte acuzatii fata de cele initiale. Mai exact, ei il acuza acum pe vicepresedintele grupului Samsung de faptul ca si-a ascuns unele bunuri in afara tarii, dar si de marturie mincinoasa in audierile facute pana in prezent.

Instanta care judeca aceasta cerere de arest preventiv este aceeasi care a respins luna trecuta o cerere similara facuta de catre procurori pentru Jay Y. lee. Procurorii au adus dovezi noi pentru a sustine acele acuzatii, dar au formulat inclusiv alte doua noi capete de acuzare, insa este greu de spus daca vor reusi sa ii si convinga pe judecatori.

Data trecuta Jay Y. Lee a fost retinut 24 de ore intr-un centru de detentie inainte ca instanta sa se pronunte cu privire la cererea de arest preventiv, iar acelasi lucru s-ar putea intampla acum. Jay Y. Lee isi sustine nevinovatia, iar avocatii angajati de catre Samsung au reusit sa le tina piept procurorilor deocamdata, insa ramane de vazut ce e va intampla in viitor.

“A South Korean judge questioned Samsung Group leader Jay Y. Lee and another executive behind closed doors on Thursday to decide whether they should be arrested over their roles in a corruption scandal that has engulfed President Park Geun-hye. Prosecutors accuse Lee in his capacity as the head of South Korea’s largest conglomerate of pledging 43 billion won ($37.7 million) to a business and organizations backed by Park’s friend, Choi Soon-sil, in exchange for support of a 2015 merger of two Samsung companies.”

jay y. lee audiere camera consiliu