iPhone 8 – iata ce va inlocui butonul Home

iPhone 8 nu va avea un buton Home, dar va avea un ecran de 5.8 inch are va acoperi intregul panou frontal si va aduce noi functii importante.

iPhone 8 nu va avea un buton Home integrat de catre compania Apple, iar astazi aflam care sunt planurile celor din Cupertino cu privire la reproducerea software a functionalitatii sale. Informatiile de astazi ne dau de inteles ca iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch si dimensiunile unui iPhone cu ecran de 4.7 inch, butonul Home fiind eliminat complet pentru a realiza aceasta schimbare.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum ar trebui sa arate iPhone 8, noul smartphone cu ecran de 5.8 inch urmand a avea doar 5.15 inch rezervati pentru afisarea de imagini. Restul de 6.75 inch ai ecranului iPhone 8 ar urma sa fie folositi pentru a inlocui butonul Home si a ne oferi o varietate de functii in acea portiune de ecran care ar fi in mod normal in cea mai mare parte nefolosita.

Practic, Apple ar vrea sa preia o idee a producatorilor de terminale Android, iar in portiunea de jos a ecranului iPhone 8 ar vrea sa ofere o varietate de butoane virtuale. Ce fel de functii ar putea avea aceste butoane afisate in zona de functii a ecranului iPhone 8 este greu de spus, insa ideea celor de la Apple este foarte interesanta in acest punct.

“The most apparent change of the OLED iPhone will be a full-screen design, along with the elimination of the Home button and current fingerprint recognition technology. Of particular note is that we expect the OLED iPhone will adopt a 5.8” physical OLED panel. But the actual display area will be around 5.15”, and the rest will be an area for functions (e.g. allocation of virtual buttons).”

iPhone 8 – iata ce va inlocui butonul Home

iphone 8 ecran 5.8 inch

Mergand mai departe, puteti vedea ca acest iPhone 8 ar urma sa aiba aceleasi dimensiuni ca un iPhone cu ecran de 4.7 inch, deci nu ca un model Plus. Este discutabila implementarea reala a acestei idei privind iPhone 8 si pastrarea dimensiunilor unui iPhone standard, insa este clar ca zona pentru redarea imaginilor va fi mai mica decat in cazul unui iPhone din seria Plus.

Mergand mai departe, se pare ca Apple ar intentiona sa renunte complet la scanarea amprentelor in iPhone 8 si sa ofere solutii biometrice alternative. De la scanarea irisului si pana la recunoastere faciala, iPhone 8 ar putea oferi o varietate de alternative extrem de interesante pentru securizarea datelor, chiar si pentru a permite folosirea Apple Pay.

Toate aceste noutati se adauga celor zvonite deja pentru iPhone 8, mai exact: carcasa din sticla, incarcare wireless, o baterie de 2700 mAh, tehnologie OLED pentru ecran, dar toate acestea la un pret de peste 1000 de dolari. Mai mult decat atat, iPhone 7S si iPhone 7S Plus ar urma sa fie deasemenea lansate de catre Apple impreuna cu iPhone 8.

52 COMENTARII

  1. ? O alta funcție furată de la Samsung. Un iPhone din sticla ar fi superb, dar atât de fragil… restu funcțiile copiate de asemenea de la Samsung. Aaa, dar pentru ca apare mărul pe spate va costa peste 1.000 €. SUPERB !!!

  2. scrie clar zona de functii,deci poate fi zona touchid slide to unlock posibil sa revina. Deci ideea este proprie luata de la macbook pro

  3. Clona X va fi cel mai penibil Iphone scos vreodata ???
    Ar trebuii sa scrie pe el Designed By Samsung in Korea Assembled in China

  4. Srb, ne mărginim pe ceea ce spune concret in articol : ‘Practic, Apple ar vrea sa preia o idee a producatorilor de terminale Android’. Deci încă mai spui ca nu va fi ca la alte androide ? ?

  5. da, adica nu vad rostul sa faci in 2017, zona aceea doar ca sa ai 3 butoane virtuale…ar fi interesanta ideea din mbp, sa ai o zona customizabila acolo

  6. da, pt ca zaone are o parere, prin alte parti alta, textul analistului nu spune asemenea lucru…si ce este cu rezolutia aceea pusa? este doar asa de fictiune sau si acest lucru este zvonit?

  7. 2014 – anul in care mainile fanilor Apple au crescut
    2017 – anul in care vederea fanilor Apple se va îmbunătății radical si vor vedea mai mlt de 326ppi

  8. Da da da ???
    Iphone X :
    90% hardware – Made by Samsung
    95% design – Made by Samsung
    90% functii – Made by Samsung
    Pe scurt va fi doar o clona ?
    In your face Srb! ???

  9. Vând Iphone X – Editie aniversara 10 ani.
    Se prezinta in stare ft buna, scrie Samsung pe el, dar poate fi acoperit cu o husă! ?

  10. Ai dreptate: va fi peste orice plastic produs de Samsung, însă va fi sub orice Galaxy S produs de Samsung care nu e din plastic :))

  11. Exact asta spun mulți despre smartphone-urile Samsung: ‘e clonă după iPhone’, sau ‘Samsung a copiat X și Y de la iPhone’
    Se învârte roata 🙂

  12. Si eu cred ca va fi un touchbar ca la mbp, exact cum spune si Srb. Terminalele android nu au display in partea cu butoane, plus ca orgoliul celor de la apple nu i-ar lasa sa aduca niste simple butoane ca la android
    Ma uit pe aici ca toata lumea il acuza pe Srb ca troleaza despre un device care nu a aparut pe piata (S8), dar voi faceti acelasi lucru si nu pare ca o faceti in gluma. Putin imi pasa cine pe cine copiaza atat timp cat lucrurile evolueaza

  13. ok daca nu iti place ai S8…deci e lejer, dar as prefer un fel de touchbar in care sa ai in functie de ce folosesti…de apesi pe un text…ca sa nu mai faci 3d touch poti avea select ca buton in partea de jos…dupa aceea poti avea touchid (slide to unlock), poti avea slider la un video pe care il vezi in fereastra (si nu in fullscreen) etc, sa il poti customiza sa ai acces instant la wifi,4g, silent slider pt volum etc si astfel sa se poata renunta si la butoanele laterale

  14. as prefer un fel de touchbar in care sa ai in functie de ce folosesti…de apesi pe un text…ca sa nu mai faci 3d touch poti avea select ca buton in partea de jos…dupa aceea poti avea touchid (slide to unlock), poti avea slider la un video pe care il vezi in fereastra (si nu in fullscreen) etc, sa il poti customiza sa ai acces instant la wifi,4g, silent slider pt volum etc si astfel sa se poata renunta si la butoanele laterale

  15. Daca zona aia de va activa doar când de va interacționa cu ea,va fi ok.Altfel,e un fel de LG V10/V10,un telefon cu 2ecrane.Deci ecranul nu acoperă toată suprafața frontala cu doar o parte a ei,restul nu e folosit pentru afișaj propriu-zis.