Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – rezolutie si densitate de pixeli mai mari

iPhone 8 – rezolutie si densitate de pixeli mai mari

iPhone 8 va avea o rezolutie mai mare, dar si o densitate de pixeli crescuta, compania Apple pregatind o schimbare majora pentru noi.

iPhone 8 ne-a fost prezentat in aceasta dimineata ca un terminal al carui ecran acopera aproape intregul panou frontal al carcasei, butonul Home fiind complet inlocuit. Desi iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch, doar 5.15 inch din el ar urma sa afiseze imaginile iOS, restul fiind folosit ca si zona pentru o serie de butoane virtuale inlocuitoare pentru cel Home.

In baza informatiilor de astazi, unii considera ca iPhone 8 urmeaza sa aia o rezolutie de 2800 x 1242 pixelie pe intreaga sa suprafata de 5.8 inch. Din aceasta, doar 2436×1125 pixeli ai ecranului iPhone 8 urmeaza sa fie dedicati afisarii de aplicatii si a meniurilor sistemului de operare iOS 11, insa fata de iPhone 7 Plus vorbim despre o crestere substantiala a rezolutiei.

Avand in vedere ca acest iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar avea dimensiunile unui iPhone 7 cu ecran de 4.7 inch densitatea de pixeli ai ecranului ar urma sa creasca. Mai exact, in loc de cei 326 de pixeli per inch standard, am vorbim despre 521 de pixeli per inch pentru ecranul iPhone 8, adica extrem de apropiat de ecea ce au terminalele Android.

iPhone 8 – rezolutie si densitate de pixeli mai mari

Crescand rezolutia iPhone 8, compania Apple ar urma sa foloseasca o scara de 3x pentru scalarea elementelor grafice dedicate ecranelor Retina. In momentul de fata compania Apple foloseste o scara de 2x, insa pentru iPhone 8 am vorbim despre o schimbare foarte mare in baza rezolutiei mult mai mari fata de cea de 1920 x 1080 pixeli a iPhone 7 Plus.

La o simpla analizare a numarului de pixeli care urmeaza sa fie afisati de ecranul iPhone 8, acesta urmeaza sa fie dublu fata de cel pentru iPhone 6, iPhone 6S si iPhone 7. Rezolutia totala pe care compania Apple ar urma sa o ofere pentru ecranul iPhone 8 ar fi identica cu cea a ecranelor MacBook Pro actuale, aceasta comparatie fiind extrem de interesanta.

iphone 8 rezolutie mare ecran

Crescand rezolutia si diagonala ecranului iPhone 8, compania Apple iphone 8 ecran rezolutiear permite afisarea unei cantitati mai mari de continut decat in cazul iPhone 7, sau chiar 7 Plus. Rezolutia va fi mai mare chiar si decat cea oferita in tabletele iPad, cel putin pe verticala, insa pe orizontala iPhone 8 va fi intr-un dezavantaj, asa cum este si normal de la un smartphone in comparatie cu o tableta.

Acestea fiind spuse, iPhone 8 ar putea veni cu cresteri substantiale in rezolutie si densitatea de pixeli, insa in final totul depinde de ceea ce ar intentiona compania Apple sa faca.

 • Narcis Tabarasi

  @zaone Scalarea de 2x a fost introdusa cu iPhone 4, respectiv retina display, iar scalarea de 3x exista deja pe versiunile “Plus”; Ai vrut sa spui cumva 4x?

 • adrian

  Se aude ceva de beta 3 la ios 10.3?

 • Kfc

  2017 – anul in care vederea fanilor Apple se va îmbunătății radical si vor vedea mai mlt de 326ppi

 • Srb Srb

  Invers,noi vedem bine,coi folositi lupa ca sa vedeti pixelii

 • cuesnecenzurat

  mnooo, au ajuns la 327??? :)))

 • V.P

  Sunt convins ca ochii tai vad diferenta !!

 • Srb Srb

  nu prea, am vazut diferenta intre oled si lcd, aici da. nu prea stau sa ma chiorasc sa vad daca chiar sunt pixeli

 • Costel

  Iar se da cu presupusu si pana la urma apare o basina de telefon