iPhone – aceasta este carcasa secreta in care sunt transportate prototipurile

Dupa cum prea bine stiti, compania Apple este secreto-maniaca, iar asta presupune protejarea cu orice pret a produselor aflate in curs de dezvoltare. Pentru ca iPhone este un produs foarte important si Apple nu doreste ca vreun competitor sa afle design-urile noi inaintea lansarii, compania americana a creat o carcasa speciala pentru a le ascunde cand le transporta.

In imaginile de mai jos puteti vedea aceasta carcasa secreta a companiei Apple, aceasta fiind prima oara cand ea este prezentata in imagini. Aceasta carcasa este folosita in general cand prototipurile terminalelor iPhone sunt transportate prin SUA, China, sau intre diverse tari, dar nu si cand inginerii testeaza unitatile in lumea reala.

Carcasa ascunde in totalitate design-ul folosit pentru iPhone, iar marginile sale laterale sunt protejate de o banda galbena, care ar fi rupta daca aceasta carcasa ar fi desfacuta. Daca prototipul ajunge cu acea banda galbena rupta la Apple, atunci in Cupertino s-ar sti ca design-ul a fost dezvaluit pentru cel putin o persoana in timpul transportului.

iPhone – aceasta este carcasa secreta in care erau transportate prototipurile

Pentru ca vorbim despre o carcas atat de neobisnuita, compania Apple are grija ca ea sa aiba un “pasaport”, in el fiind marcate si testele facute in timpul transportului. Fiecare persoana care testeaza prototipul trebuie sa isi treaca numele pe acest document impreuna cu masuratorile facute in timp ce a folosit dispozitivul cat l-a avut in posesie.

Prototipul este trimis la Apple dupa testare, el fiind transportat din China in SUA in aceasta carcasa care ii protejeaza design-ul si asigura Apple ca secretele sale nu vor fi dezvaluite. In imaginea de mai jos puteti vedea un iPhone 6 protejat de o asemenea carcasa speciala, deci imaginile sunt vechi de mai bine de 2 ani de zile.

“Each component or product that is tested they document in the page. The person writes their initials next to it and any notes about it passing or failing or any other comments. It makes its way through each test/person. It then is finally sent with its ‘passport’ from China to Apple.”

Apple are grija tot timpul ca produsele sale sa fie ascunse cat se poate de bine de ochii lumii inainte de prezentarea oficiala, aceeasi procedura fiind folosita si acum.

iphone carcasa secreta

iphone carcasa secreta 1

iphone carcasa secreta 2