Iata primul model de iPhone produs in India

Compania Apple va incepe sa produca iPhone SE in India in cursul acestui an, acesta fiind primul model din seria iPhone pe care compania americana il va fabrica in tara. O fabrica va fi construita in Karnataka de catre companai Wistron, iar acolo vor fi asamblate terminale iPhone SE care vor fi vandute pe piata locala de catre cei de la Apple fara taxe de import.

Wistron va investi cateva miliarde de dolari in fabrica pe care intentioneaza sa o construiasca in India, iar acolo ar urma sa fie produse pana in 400.000 de terminale iPhone in 2017. Apple a vandut 2.5 milioane de terminale iPhone in India in cursul anului 2015, insa cifra este mica pentru ca preturile pentru terminalele Apple sunt foarte mari in tara.

Apple vrea sa scape pe taxa de import impusa produselor electronice fabricate in alte tari, iar aceasta fabrica o va ajuta sa vanda terminalele iPhone la un pret mai mic. Vanzand terminale iPhone mai ieftine, compania Apple poate convinge mai multi indieni sa-i cumpere produsele, iar vanzarile ar putea creste exponential in tara in cursul anului 2016.

Separat de Wistron, se zvoneste si ca Foxconn urmeaza sa construiasca o fabrica in tara pentru a produce terminale iPhone pentru compania Apple. Daca ambii parteneri vor fabrica produse acolo, probabil vor acoperi doar nevoile locale, iar unitatile produse nu vor fi exportate si in alte piete in care Apple este prezenta, cel putin la inceput.

“It is Apple’s first such venture in India… The demands they have made are for the larger plans of the company to really scale up manufacturing in India. The duty concessions are not connected to the plant. While the immediate advantage would be the tax benefit of 10-12% if it is manufactured (here) compared with imports, it will also give Apple an edge in India, which is the fastest-growing large market, as opposed to slow growth in China.”

iphone se fabrica india