iPhone 8 – presedintele LG confirma ecranul OLED din plastic

iPhone 8 nu va avea ecrane OLED din plastic fabricate de catre LG Display, presedintele companiei confirmand planurile americanilor.

iPhone 8 va avea un ecran OLED din plastic, conform presedintelui companiei LG Display, acesta vorbind cu presa asiatica despre planurile celor din Cupertino. Presedintele LG Display a afirmat ca Apple nu va renunta complet la ecranele LCD in viitoarele modele ale iPhone, chiar daca iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran OLED din plastic, fabricat de Samsung.

Conform presdintelui LG Display, Apple vinde anual minim 220 de milioane de terminale iPhone, iar pentru iPhone 8 nu poate folosi in totalitate doar ecrane OLED din plastic. Apple va continua sa cumpere ecrane LCD pentru vechi modele ale iPhone, dar si pentru iPhone 7S, LG DIsplay putand totusi sa furnizeze ecrane OLED din plastic nu pentru iPhone 8, ci pentru modele viitoare.

Presedintele LG Display stie cu siguranta care sunt planurile Apple cu privire la ecranele iPhone 7S si iPhone 8, deci are posibilitatea de a dezvalui schimbarile pentru noi. El stie ce fel de comenzi va continua sa mai faca Apple pentru ecrane de la LG Display, dar si ca ecranele OLED pentru iPhone 8 nu vor fi livrate de catre compania pe care o conduce.

iPhone 8 – presedintele LG confirma ecranul OLED din plastic

iPhone 8 urmeaza sa reprezinte cam 30% din vanzarile iPhone din momentul lansarii si pana cand un nou model va fi lansat, deci va avea nevoie de multe ecrane OLED din plastic. Apple ar fi comandat deja de la Samsung 160 de milioane de ecrane OLED din plastic pentru iPhone 8, insa nu se stie pe ce perioada vor fi ele livrate catre Apple.

LG Display este incapabila sa produca ecrane OLED in momentul de fata, asa ca iPhone 8 nu va beneficia de vreo componenta de acest gen produsa de catre coreeni. LG Display va investi in viitor pentru crearea de linii de productie pentru ecrane OLED dedicate iPhone-urilor, dar ele nu vor fi pregatite pana in momentul in care iPhone 8 va fi lansat.

“Apple wouldn’t switch 100 percent to OLED for the time being. Considering Apple’s annual shipments at about 220 to 330 million iPhones, the plastic OLED would not become the only display type for the new iPhone as well.”

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, iar iPhone 7S va fi deasemenea disponibil impreuna cu el.

iphone 8 lg display ecran oled