Apple investeste mai mult in inteligenta artificiala

Compania Apple investeste tot mai multi bani in inteligenta artificiala pentru serviciile sale online, conform unor informatii aparute astazi. Desi Apple incearca sa-si tina proiectele secrete, unul dintre directorii sai a vorbit recent intr-un interviu despre ceea ce face in momentul de fata compania americana cu privire la dezvoltarea inteligentei artificiale.

Conform acestui director, numit Carlos Guestrin, compania Apple are in momentul de fata o echipa de ingineri in Seattle care dezvolta sisteme de inteligenta artificiala. Apple are inchiriate doua etaje intr-o cladire din Seattle unde lucreaza aceste echipe si intentioneaza sa mai inchirieze alte cateva pentru a extinde echipa de ingineri in viitorul apropiat.

Inginerii care lucreaza acolo dezvolta tehnologii pentru inteligenta artificiala care urmeaza sa fie folosite in viitor, la 3 – 10 ani distanta de acest moment. Practic, Apple incearca sa prezica viitorul in materie de inteligenta artificiala si sa grabeasca dezvoltarea acestor sisteme care sunt din ce in ce mai populare in ultimii ani.

In ultimul an compania Apple a investit sume considerabile in inteligenta artificiala si va continua sa o faca pentru a avea un avans in fata competitorilor. Apple a reusit sa ghiceasca faptul ca inteligenta artificiala este viitorul, asa ca vrea sa aiba cat mai rapid tehnologii care ne vor usura viata in utilizarea produselor sale.

“Guestrin spoke with GeekWire at Apple’s engineering center in the Two Union Square skyscraper, where the company currently leases two floors and has committed to take additional floors to accommodate its expansion plans. Apple declined to specify the size of the expansion, but sources say a lease should be finalized soon. Guestrin said the group is doing long-term research, looking ahead three to 10 years, but also focusing on the near-term, developing new features for upcoming Apple products.”

apple investitii inteligenta artificiala