Samsung Galaxy S8 – iata de ce va fi mai incet decat iPhone 7

Samsung Galaxy S8 ar putea avea performante inferioare celor oferite de catre iPhone 7, conform unor informatii furnizate de Samsung astazi.

Samsung Galaxy S8 va fi lansat in aprilie de catre compania Samsung, iar noaptea trecuta a fost anuntata oficial una dintre cele mai importante componente ale sale. Mai exact, vorbim despre noul chip Exynos 8895, Exynos 9, pe care compania Samsung l-a creat special pentru a implementa exclusiv in Samsung Galaxy S8.

Vorbim despre un chip Exynos 8895 pentru Samsung Galaxy S8 care este produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, deci o tehnologie noua si dimensiuni mai mici. Conform celor de la Samsung, noul chip pentru Samsung Galaxy S8 va avea un procesor ce ofera performante cu pana la 27% mai bune decat cele ale seriei anterioare, consumul de energie fiind redus cu pana la 40%.

Conform specificatiilor oferite pentru chip-ul dedicat Samsung Galaxy S8, noul Exynos 8895 va avea un procesor cu patru nuclee special modificate de Samsung si patru Cortex-A53. Separat, noul chip pentru Samsung Galaxy S8 include o placa video Mali-G71 si va oferi suport pentru rezolutii WQUXGA (3840 x 2400), 4K UHD (4096 x 2160), sau inregistrare 4K la 120 fps.

Samsung Galaxy S8 – iata de ce va fi mai incet decat iPhone 7

Spre deosebire de alte chip-uri, Samsung Galaxy S8 va avea suport pentru modem-uri LTE cu suport pentru 5CA, deci va putea fi folosit pe mai multe retele. Cu ajutorul Qualcomm si a unui modem potrivit, Samsung Galaxy S8 va putea oferi viteze de navigare pe internet de pana la 1 Gbps si viteze de upload de pana la 150 Mbps.

Preluand o idee a Apple, Samsung Galaxy S8 va avea un chip special pentru stocarea datelor biometrice inregistrate de catre cititorul de amprente si iris scanner. Apple numeste aceasta componenta un chip enclava, iar Samsung Galaxy S8 va avea deasemenea un asemenea chip securizat, el urmand a oferi siguranta sporita pentru datele din Samsung Galaxy S8.

In final, performantele noului chip Exynos 8895 pentru Samsung Galaxy S8 ar putea fi inferioare celor ale iPhone 7. In momentul de fata diferenta in performanta intre iPhone 7 si vechiul chip Snapdragon 821 este mai mare de 27%, asa ca Samsung Galaxy S8 are nevoie de ceva mai multa putere de procesare pentru a-l putea depasi.