Seful Samsung va fi trimis in judecata

Arestat luna aceasta de catre autoritatile din Coreea de Sud, vicepresedintele Samsung, si sefl al intregulul grup, va fi pus sub acuzare de catre judecatori. Dupa punerea sub acuzare, Jay Y. Lee urmeaza sa fie trimis in judecata de catre procurori, insa nu singur, ci impreuna cu alti manageri ai companiei, care sunt acum investigati de procurori.

Procurorii din Coreea de Sud il vor pune pe Jay Y. Lee sub acuzare pentru dare de mita, procurorii dovedindu-le judecatorilor ca acesta a mituit apropiati ai presedintelui Coreei de Sud pentru favoruri. Mai mult decat atat, procurorii au descoperit si faptul ca Jay Y. lee a ascuns o parte dintre banii si bunurile sale in alte tari, iar acum il vor judeca pentru asta.

Trimiterea lui Jay Y. Lee in judecata ii va permite sefului Samsung sa ceara eliberarea, iar judecatorii i-ar putea-o oferi in schimbul unei cautiuni pe masura. Desi in mod normal un proces de acest gen poate dura pana la 18 luni in Coreea de Sud, avand in vedere persoanele implicate, legea impune ca rezolvarea cazului sa se faca mult mai rapid.

In aceasta idee, procesul in sine ar putea dura mai putin de 1 an de zile, iar la final seful Samsung ar putea fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea, fie cu executare, sau cu suspendare. Jay Y. Lee nu ar fi primul membru al familiei care este condamnat pentru incalcarea legislatiei fiscale, insa spre deosebire de predecesorii sai, nu ar avea un presedinte care sa ii gratieze pedeapsa.

“South Korea’s special prosecutor plans to indict Jay Y. Lee, the de facto head of Samsung Group, on bribery charges along with four other executives, dealing a blow to the country’s largest conglomerate as it prepares for a generational handover.”

jay y. lee trimitere judecata

3 COMENTARII