YouTube – 1 miliard de ore de vizualizare zilnic

YouTube a anuntat o statistica extrem de interesanta in cursul zilei de ieri, compania afirmand ca 1 miliard de ore de vizualizare sunt generate zilnic in website-ul sau. Mai exact, toate secundele si minutele petrecute de catre utilizatori vizualizand clipuri video se aduna intr-un total de 1 miliard de ore de vizualizare pentru cei care acceseaza website-ul.

Conform celor de la YouTube, cele 1 miliard de ore de vizualizare pentru clipuri video totalizeaza 100.000 de ani de redare, cifra fiind una incredibila, mai ales ca vorbim despre statistici zilnice. Jumatate dintre aceste vizualizari ale YouTube sunt generate de catre terminalele mobile, deci vorbim despre dispozitive inteligente portabile folosite pentru a vizualiza continutul.

Desi cifrele sunt impresionante, o buna parte dintre vizualizarile YouTube sunt generate fara sunet de catre utilizatori, subtitrarile fiind pornite pentru multe dintre ele. Acest lucru este destul de normal pentru YouTube si cifra celor care vor reda clipurile video fara sunet va creste, cel mai probabil in urmatorii ani, pe masura ce continutul va deveni tot mai diversificat.

YouTube inca este in momentul de fata principala platforma prin care este “consumat” continut video pe calculatoare si terminale mobile, in ciuda eforturilor Facebook.YouTube va ramane, cel mai probabil, in top si in urmatorii ani, dar ramane de vazut ce fel de schimbari vor fi facute pentru ca platforma sa ramana acolo.

youtube 1 miliard ore