Apple scapa de un verdict nefavorabil pentru o suma foarte mare

Compania Apple a scapat ieri de un proces de 533 de milioane de dolari intentat de catre compania Smartflash LLC cu mai bine de 2 ani de zile in urma. Procesul a avut la baza faptul ca Apple ar fi incalcat anumite brevete de inventie pentru stocarea de date in sisteme de tip cloud, iar o curte federala de apel a decis sa anuleze verdictul initial.

Acel verdict ii impunea companiei Apple sa plateasca 533 de milioane de dolari companiei Smartflash LLC pentru incalcarea acestor brevete, dar acum nimic nu se va mai intampla. Cei de la Smartflash au atacat inclusiv dezvoltatori de aplicatii in baza acestor brevete de inventie, iar desi ei au ajuns la intelegeri separate, compania Apple a ales sa lupte.

Lupta pare sa fi avut succes, deoarece acum instantele sunt de parte asa si au anulat un verdict extrem de important pentru cei din Cupertino. Verdictul dateaza din februarie 2015, deci au trecut 2 ani de cand a fost dat si inca nu a fost impus, iar in baza deciziei de ieri nici nu va mai fi impus vreodata, pentru ca e putin probabil sa mai fie validat.

Compania Smartflash a cerut initial daune de 852 de milioane de dolari de la compania Apple, insa i-au fost acordate 533 de milioane de dolari. In final, se pare ca Smartflash nu va primi nimic, cel putin deocamdata si ramane cu cheltuielile de judecata pentru o lupta nedreapta impotriva celor de la Apple.

“The trial judge vacated the large damages award a few months after a Texas federal jury imposed it in February 2015, but the U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit said on Wednesday the judge should have ruled Smartflash’s patents invalid and set aside the verdict entirely. A unanimous three-judge appeals panel said Smartflash’s patents were too “abstract” and did not go far enough in describing an actual invention to warrant protection.”

apple proces smartflash brevet