Prima Pagina Romania Numarul romanilor cu smartphone a crescut de 4 ori in 4 ani

Numarul romanilor cu smartphone a crescut de 4 ori in 4 ani

Numarul romanilor care folosesc smartphone-uri a crescut de nu mai putin de 4 ori din 2012 si pana la finalul anului 2016, in principal multumita operatorilor de telefonie mobila. In 2012 doar 12% dintre romani foloseau smartphone-uri, insa in 2016 acest procent a ajuns la 53%, deci practic jumatate dintre romanii care folosesc un telefon mobil, detin un smartphone.

Vorbim despre un studiu realizat de catre compania Kantar TNS pentru cei de la Google, el facand parte dintr-o analiza globala privind utilizarea de smartphone-uri. Cresterea in Romania pentru adoptia smartphone-urilor este dubla fata de cea la nivel global, pentru ultimii 4 ani, dar acest lucru este normal, deoarece in alte tari oamenii au adoptat mai rapid aceste dispozitive.

Totusi, la nivel global, 70% dintre cei care detin un telefon mobil au de fapt un smartphone, deci procentul este cu 17% mai mare decat cel din Romania. Studiul a fost realizat in 40 de tari, multe occidentale, asa ca este normal sa vedem ca tara noastra are o rata de penetrare mai mica decat alte tari de pe planeta, avand in vedere puterea de cumparare.

In ceea ce priveste utilizarea de multiple gadget-uri intligente, 50% dintre romani au doar un smartphone, 10% au doua, iar 2% trei, intrebarea avand la baza utilizarea de smartphone, tableta, sau calculator. Acestea fiind spuse, multumita promovarii facute de catre operatori pentru gadget-urile inteligente, exista mai multi posesori de smartphone-uri in Romania.

romania utilizatori smartphone

 • Srb Srb

  Pai logic, din moment ce exista din ce am inteles, olx cu smartphone la sh…

 • Krausser

  A crescut numarul de smartphone-uri pentru ca nu mai gasesti altceva sa cumperi. Chiar daca subt telefoane cu mai putine functii ca varfurile de gama si in acelasi timp mai ieftine, tot sunt incadrate la categoria smartphone-uri. O crestere oarecum “fortata”.

 • Mr. Tambourine Man

  Toate babele și martalocii au smart, de obicei allviu, Samsung sau alt plastic ieftin

 • Viorel

  :))))))
  Așa, lasă tu problemele sãrãntocilor și spune-mi cu ce vii la Blogger gaming Bla Bla… Eu nu mă hotărăsc intre coupe suv și berlină.

 • Viorel

  Marș dracu în altă parte nu vezi că tu nu contezi aici?

 • Viorel

  Marș dracu în altă parte nu vezi că tu nu contezi aici??

 • Heath

  Nu fi așa rău cu el…
  El e dovada vie că adevăr grăiește

 • IsmailVely

  Este 2017 ce vreti sa fie majoritar?

 • Viorel

  Mda, cred că în fiecare dimineață după ce își vede fãțãul în oglindă are un full blown anxiety episode… Și pe bună dreptate, nu-l judec, dar subliniez.

 • cuesnecenzurat

  ca se caracterizeaza nu ne intereseaza dar sa-sa faca prietenul martalog ori e lipsa de respect ori prostie pura.

 • Florin Gabriel Haja

  Și magazine ca Orange cu Samsung J5 la preț bun