Numarul romanilor cu smartphone a crescut de 4 ori in 4 ani

Numarul romanilor care folosesc smartphone-uri a crescut de nu mai putin de 4 ori din 2012 si pana la finalul anului 2016, in principal multumita operatorilor de telefonie mobila. In 2012 doar 12% dintre romani foloseau smartphone-uri, insa in 2016 acest procent a ajuns la 53%, deci practic jumatate dintre romanii care folosesc un telefon mobil, detin un smartphone.

Vorbim despre un studiu realizat de catre compania Kantar TNS pentru cei de la Google, el facand parte dintr-o analiza globala privind utilizarea de smartphone-uri. Cresterea in Romania pentru adoptia smartphone-urilor este dubla fata de cea la nivel global, pentru ultimii 4 ani, dar acest lucru este normal, deoarece in alte tari oamenii au adoptat mai rapid aceste dispozitive.

Totusi, la nivel global, 70% dintre cei care detin un telefon mobil au de fapt un smartphone, deci procentul este cu 17% mai mare decat cel din Romania. Studiul a fost realizat in 40 de tari, multe occidentale, asa ca este normal sa vedem ca tara noastra are o rata de penetrare mai mica decat alte tari de pe planeta, avand in vedere puterea de cumparare.

In ceea ce priveste utilizarea de multiple gadget-uri intligente, 50% dintre romani au doar un smartphone, 10% au doua, iar 2% trei, intrebarea avand la baza utilizarea de smartphone, tableta, sau calculator. Acestea fiind spuse, multumita promovarii facute de catre operatori pentru gadget-urile inteligente, exista mai multi posesori de smartphone-uri in Romania.

romania utilizatori smartphone