Prima Pagina Camera 2016 – cel mai prost an pentru vanzarile de camere

2016 – cel mai prost an pentru vanzarile de camere

2016 este in mod oficial cel mai prost an pentru vanzarile de camere, iar asta cel mai probabil din cauza smartphone-urilor care au camere din ce in ce mai bune. In clipul video de mai jos puteti vedea o evolutie a vanzarilor de camere, de toate felurile, in lumea intreaga din 2010 si pana in 2016, vanzarile de camere standard scazand cu 81% in aceasta perioada.

Practic, de la 108 milioane de camere standard vandute in 2010, s-a ajuns ca in 2016 vanzarile sa fie de doar 12 milioane de unitati, diferenta fiind colosala. In cazul aparatelor DSLR, diferenta este mult mai mica, vanzarile scazand la jumatate fata de anul 2012, cel in care s-au inregistrat cele mai bune vanzari din toata perioada monitorizata.

Impreuna cu vanzarile de camere au scazut, in mod logic, si vanzarile de lentile pentru aparatele DSLR, lumea evitand sa mai cumpere asemenea produse. Din moment ce camerele smartphone-urilor sunt atat de bune si fac poze mai bune decat o camera standard, ce logica mai are achizitionarea unui asemenea aparat pentru poze zilnice ?

In cazul aparatelor DSLR lucrurile sunt diferite deoarece smartphone-urile nu fac poze la fel de bune, insa pentru ele scaderea in vanzari nu este la fel de dramatica. Viitorul nu este unul stralucit pentru camerele standard, deoarece vanzarile acestora vor scadea incontinuare din cauza interesului redus din partea clientilor.

 • gabi

  la nivel de dslr niciodata nu va putea ajunge nici un smartphone!!

 • IsmailVely

  Dslr este pentru profesionisti sau impatimiti foto! Nimeni nu da 5000 pe un DSLR adevarat pentru poze ocazionale ! Asa ca nu mai bate câmpi

 • V.P

  Cei de la Oppo au prezentat in premiera in cadrul MWC 2017 o camera foto cu un zoom optic de 5x . Au reusit sa bage tot mecanismul intr-un telefon cu o grosime de 5,7 mm https://youtu.be/hDwP5syT8zs

 • MrUnivers

  Un Dslr adevarat costa 30000 lei

 • pagaman

  MrUnivers, nu exista DSLR adevarat!
  Exista entry level, mid range si profesional, iar preturile variaza intre 1500 lei 10 000€+, la care se adauga lentilele si multe multe alte accesorii.

 • Efeded Efeded

  Exista tehnica necesara pt implementarea calitatii DSLR pe smartphone.Dar nu se vrea pt ca ar desfiinta ap. foto.Sunt bine marketing-zate toate, sunt sedinte la nivel de sefi globali.Tot face parte din plan

 • iAdi

  Te indepartezi usor de realitate

 • IsmailVely

  Am zis bine 5000€ Plus obiective ! Asta e motivul ! Cine este amator si nu produce bani cu el ,de ce sa cumpere asa ceva? Daca sunt laudarosi pe aici sa se abtina! Sun famili intregi de oameni nevoiasi care mananca cu 1500 € un an intreg!

 • Mircea Radulescu

  Ai fumat ceva ? 🙂

 • esra2013

  Nu îți mai bate capul Ismail ! Mircea face parte din generația drogatiilor