2016 – cel mai prost an pentru vanzarile de camere

2016 este in mod oficial cel mai prost an pentru vanzarile de camere, iar asta cel mai probabil din cauza smartphone-urilor care au camere din ce in ce mai bune. In clipul video de mai jos puteti vedea o evolutie a vanzarilor de camere, de toate felurile, in lumea intreaga din 2010 si pana in 2016, vanzarile de camere standard scazand cu 81% in aceasta perioada.

Practic, de la 108 milioane de camere standard vandute in 2010, s-a ajuns ca in 2016 vanzarile sa fie de doar 12 milioane de unitati, diferenta fiind colosala. In cazul aparatelor DSLR, diferenta este mult mai mica, vanzarile scazand la jumatate fata de anul 2012, cel in care s-au inregistrat cele mai bune vanzari din toata perioada monitorizata.

Impreuna cu vanzarile de camere au scazut, in mod logic, si vanzarile de lentile pentru aparatele DSLR, lumea evitand sa mai cumpere asemenea produse. Din moment ce camerele smartphone-urilor sunt atat de bune si fac poze mai bune decat o camera standard, ce logica mai are achizitionarea unui asemenea aparat pentru poze zilnice ?

In cazul aparatelor DSLR lucrurile sunt diferite deoarece smartphone-urile nu fac poze la fel de bune, insa pentru ele scaderea in vanzari nu este la fel de dramatica. Viitorul nu este unul stralucit pentru camerele standard, deoarece vanzarile acestora vor scadea incontinuare din cauza interesului redus din partea clientilor.