Samsung Galaxy S8 si primul test de performante

Samsung Galaxy S8 apare intr-un prim test de performante care ne sugereaza faptul ca nu va fi mai rapid decat iPhone 7, in mod dezamagitor.

Samsung Galaxy S8 ne arata intr-un prim test de performante cat de puternic va fi noul procesor Qualcomm Snapdragon 835 pe care compania Samsung il va folosi. Imaginea de mai jos ar trebui sa ne arate performantele unui Samsung Galaxy S8 care are numele de cod SM-G955U, in el regasindu-se un procesor cu 8 nuclee si 3.3 GB RAM, desi in realitate vor fi 4.

Avand in vedere ca noul chip Snapdragon 835 pentru Samsung Galaxy S8 are un procesor cu 8 nuclee de anul acesta, este clar ca in test vedem rezultatele chip-ului Qualcomm Snapdragon 835, cu 8 nuclee. In testul single-core nucleele au performante mai slabe decat cele ale chip-ului A10 Fusion din iPhone 7, insa testul multicore arata un usor avantaj pentru Samsung Galaxy S8.

Mai exact, intre scorul single-core al iPhone 7 si cel al Samsung Galaxy S8 exista o diferenta de aproximativ 1500 de puncte in valoarea produsului Apple. In testul multi-core exista o diferenta de 400 de puncte in favoarea Samsung Galaxy S8, deci performantele sale ar trebui sa fie usor mai bune decat cele ale iPhone 7, in ciuda unor zvonuri anterioare.

Samsung Galaxy S8 si primul test de performante

Diferenta intre performantele Samsung Galaxy S8 si iPhone 7 ar urma sa fie de 75% in favoarea iPhone 7 la testul single-core si de aproximativ 8% in favoarea produsului Samsung in cel multi-core. In viata de zi cu zi, Samsung Galaxy S8 ar trebui sa fie mai rapid decat iPhone 7 in deschiderea aplicatiilor, editare foto/video si alte functii ce necesita putere de procesare mare.

Diferenta dintre realitate si fictiune o vom afla abia dupa ce Samsung Galaxy S8 va fi lansat si vor fi facute review-uri pentru noul terminal. Exista posibilitatea ca in lumea reala Samsung Galaxy S8 sa nu aiba un avantaj in fata iPhone 7 in ceea ce priveste performantele, acest lucru intamplandu-se si in trecut cu produsele Samsung.

Ca sa fiu complet sincer, ma astept ca Samsung Galaxy S8 sa fie mai slab decat iPhone 7 si in testele privind utilizarea de zi cu zi, dar asta este o opinie proprie. Acest test pentru Samsung Galaxy S8, daca este real, ne arata ca sporul de performante fata de iPhone 7 este mi spre inexistent, scorul single-core al iPhone 7 fiind jumatate din cel multi-core al Samsung Galaxy S8.

samsung galaxy s8 performante