Google Assistant va ajunge si pe iPhone

Google Assistant, asistentul personal pe care compania Google l-a creat special pentru Google Pixel, si mai nou, terminalele Android, urmeaza sa ajunga si pe iPhone. Informatia este oferita de catre un director al companiei Google, acesta afirmand ca tehnologia din spatele Google Assistant urmeaza sa isi gaseasca o “casa” si in iPhone in viitor.

Gummi Hafsteinsson este directorul Google care a declarat pentru jurnalistii prezenti la Mobile World Congress 2017 ca Google ia in calcul lansarea Google Assistant pe iPhone. Directorul a declarat ca in momentul de fata nu ar fi planuri pentru a aduce Google Assistant pe iPhone, insa daca ele nu ar fi existat, atunci posibilitatea n-ar fi fost adusa in discutie.

Google Assistant a fost prezentat “cu surle si trambite” anul trecut de catre compania Google drept un concurent perfect pentru Siri si alte sisteme similare. Intre timp, Google Assistant a fost comparat cu toate si nu s-a dovedit a fi superior decat in anumite privinte, fiind inferior in altele, deci este cam la acelasi nivel cu restul competitorilor.

Google Assistant este oferit deocamdata intr-o forma limitata in aplicatia Allo disponibila pe iPhone, insa in viitor lucrurile urmeaza sa se schimbe. Compania Google va oferi posibilitatea de a utiliza Google Assistant pentru mai multe functii in terminalele iPhone, asa ca ramane doar sa vedem cand si in ce aplicatie Google va fi integrat sistemul complet.

google assistant iphone