Seful Samsung ar fi falsificat documente pentru a ascunde mita data

Procurorii din Coreea de Sud au publicat noaptea trecuta noi detalii din ancheta privind procesul in care Jay Y. Lee este inculpat pentru dare de mita impreuna cu alti manageri Samsung. Conform procurorilor, seful Samsung ar fi falsificat unele documente pentru a ascunde milioane de dolari pe care le-a platit ca si mita unui apropiat al presedintelui Coreei de Sud.

Procurorii sustin ca Jay Y. Lee ar fi comis inclusiv sperjur cand a spus ca nu stia despre faptul ca Samsung a facut plati necerute catre divese entitati controlate de catre Choi Soon-sil, o apropiata a presedintelui Coreei de Sud. 30 de persoane au fost inculpate in ancheta care priveste presedintele Coreei de Sud, iar asta dupa ce milioane de oamen iau protestat in strada.

Conform procurorilor, Samsung ar fi platit 6.7 milioane de dolari pentru a cumpara si a ingriji un cal folosit pentru antrenamente in Germania de catre fiica lui Choi Soon-sil. Pentru a plati suma, Jay Y. Lee si alti manageri au creat o echipa ecvestra fictiva pe care Samsung trebuia sa o ingrijeasca si asa au fost platiti banii din firma.

Separat, alti manageri au creat un contract fictiv intre Samsung si o companie specializata pe productia de hartie, insa si acei bani au ajuns la Choi Soon-sil. In total vorbim despre zeci de milioane de dolari care au plecat din conturile Samsung catre cele ale apropiatei presedintelui Coreei de Sud, iar acum Jay Y. Lee si alati manageri vor trebui sa dovedeasca faptul ca nu este vorba despre mite.

“South Korea’s special prosecutor accused Jay Y. Lee and other Samsung Group executives of conspiring to create fake documents to mask millions of dollars in bribes funneled to a confidante of the nation’s president. The prosecutor indicted 30 people in an investigation into corruption surrounding the president, a probe that’s led to her impeachment and the detention of Lee, the country’s most prominent business leader.”

jay y lee ancheta samsung

 

1 COMENTARIU