Steve Jobs credea ca Genius Bar va fi un esec in Apple Store

Genius Bar, acel loc “magic” dintr-un Apple Store in care orice problema isi gaseste rezolvarea, nu a fost chiar atat de bine vazut de catre Steve Jobs. Fostul vicepresedinte senior al diviziei care administra reteaua de retail a companiei Apple, Ron Johnson, a afirmat ca Steve Jobs nu era un fan al ideii de Genius Bar inainte de implementarea sa.

Conform lui Johnson, Steve Jobs credea ca ideea de a avea un Genius Bar in Apple Store era idioata si nu credea ca ea ar putea avea succes vreodata. Steve Jobs nu credea ca Apple poate angaja oameni care sa ii cunoasca atat de bine produsele si tehnologiile, astfel incat sa poata comunica usor si corect cu clientii pentru a rezolva problemele.

Johnson a reusit sa-l convinga de implementarea Genius Bar prin explicarea faptului ca acolo vor lucra doar tineri pasionati de tehnologie. Desi initial a rezistat ideii, Steve Jobs a fost intr-un final convins sa permita testarea Genius Bar in Apple Store, iar acum aceste spatii din magazine reprezinta un punct cheie al intregii experiente.

Steve Job sera recunoscut pentru faptul ca era incapatanat si ca nu vedea uneie idei grozave chiar daca ii erau explicate in detaliu de catre angajati. La fel s-a intamplat si cu AppStore inainte de deschidere, iar asa vedem ca Steve Jobs nu era chiar atat de vizionar precum il vad multi si ca probabil a refuzat sa implementeze multe idei bune.

“I remember the day I came in and told Steve about the Genius Bar idea and he says, ‘That’s so idiotic! It’ll never work!’ .He said, ‘Ron, you might have the right idea, but here’s the big gap: I’ve never met someone who knows technology who knows how to connect with people. They’re all geeks! You can call it the Geek Bar.’” And I said, ‘Steve, kids who are in their 20s today grew up in a very different world. They all know technology, and that’s who’s going to work in the store.’ They’re all geeks! You can call it the Geek Bar.”

steve jobs genius bar