Apple a incasat 79% din profitul industriei smartphone in 2016

2016 a fost un an excelent pentru iPhone si compania Apple, iar conform unei publicatii din Coreea de Sud, cei din Cupertino au incasat 79.2% din profitul industriei smartphone. Vorbim despre o marja colosala din profitul intregii industrii, compania Apple avand parte de un avantaj major asupra celorlalti producatori de telefoane inteligente.

Industria smartphone a inregistrat in 2016 un profit estimat la 53.7 miliarde de dolari, iar asta din peste 1.4 miliarde de smartphone-uri vandute la nivel global. Din toata aceasta suma, se estimeaza ca 44.9 miliarde de dolari le-ar fi revenit companiei Apple, adica un sfert din incasarile sale totale pentru anul 2016, dar mai putin decat intregul profit al companiei.

Facand o comparatie, cei de la Samsung au preluat 14.6% din profitul intregii industrii a producatorilor de smartphone-uri in anul 2016. Vorbim despre un procent care este de 5.4 ori mai mic decat cel al companiei Apple, iar asa Samsung a ramas cu profit de 8.3 miliarde de dolari din vanzarea de smartphone-uri in cursul anului trecut.

Adunand cele doua sume avem un total de 53.2 miliarde de dolari, deci restul de 500 de milioane de dolari a fost impartit intre restul producatorilor de smartphone-uri. Vorbim despre un profit infim cu care acestia au ramas din vanzarea de smartphone-uri, deci marea majoritate vand terminalele in pierdere, sau cu profit care sa nu sustina cercetarea si dezvoltarea viitoare.

apple profit smartphones 2016