iPhone este cel mai popular smartphone din SUA

iPhone este cel mai popular smartphone in randul abonatilor de telefonie mobila din SUA, conform unui nou studiu publicat in cursul noptii trecute. Compania Apple este pentru prima oara plasata pe prima pozitie in topul producatorilor favoriti ai abonatilor de telefonie mobila din SUA, cei de la comScore MobiLens creand acest studiu.

Vorbim aici despre date inregistrate in perioada noiembrie – ianuarie 2016 – 17, deci pentru doar 3 luni de zile, iar compania Apple a inregistrat o cota de piata de 45% in SUA. Vorbim despre un avans de 17% in fata celor de la Samsung pe piata smartphone, cota de piata a celor de la Apple crescand cu 2% fata de octombrie, Samsung pierzand 2.3% din cota.

Separat de Apple si Samsung, cei de la LG, Motorola si HTC sunt prezenti intr-un top 5 al producatorilor de smartphone-uri preferate de catre americani. Separat de Apple, doar cei de la LG au mai inregistrat o crestere a cotei de piata, insa vorbim despre doar 1%, adica jumatate.

Desi Apple este favorita americanilor in ceea ce priveste achizitia de smartphone-uri, in ceea ce priveste platformele cele mai utilizate, Android ramane rege. Cota de piata a Android ste de 53.2%, fata de cea de 44.6% a iOS, insa probabil compania Apple va reusi sa o mai creasca in urmatoarele luni, daca va avea produse suficient de bune pentru utilizatori.

apple favorita smartphone sua

apple favorita smartphone sua 1