Prima Pagina iPhone iPhone cu ecrane 4K poate fi lansat de catre Apple

iPhone cu ecrane 4K poate fi lansat de catre Apple

iPhone cu ecran 4K va fi posibil multumita noii placi video PowerVR Furian anuntata in cursul zilei de ieri de Imagination Technologies.

Daca sunteti fani ai gaming-ului, atunci trebuie sa stiti ca Apple are oportunitatea de a implementa in iPhone o noua placa video PowerVR Furian anuntata ieri. Vorbim despre o noua generatie de placi video dezvoltate de catre Imagination Technologies, ele oferind performante exceptionale pentru smartphone-uri incepand de anul viitor.

Arhitectura PowerVR Furian ofera performante cu pana la 90% mai bune decat cele ale placilor video actuale, deci terminalele iPhone ar beneficia extrem de mult de ele. Compania Apple foloseste actuala serie PowerVR Rogue pentru terminalele iPhone, asa ca va trece la Furian incepand din 2018, cand noua arhitectura va fi oferita de catre Imagination Technologies.

Separat de dublarea performantelor, arhitectura PowerVR Furian reduce substantial si consumul de energie, deci autonomia bateriei iPhone ar putea profita deasemenea. Avand in vedere ca PowerVR Furian suporta rezolutia 4K pentru jocuri, am putea vedea titluri exceptionale pe produsele Apple, dar si o crestere a rezolutiei smartphone-urilor.

iPhone cu ecrane 4K poate fi lansat de catre Apple

Multumita acestor noi placi video, compania Apple poate implementa rezolutie 4K pentru ecranul iPhone incepand din 2018, mai ales ca procesoarele vor putea sustine rezolutia pana atunci. In baza acestor tehnologii, compania Apple poate oferi o schimbare majora pentru iPhone 8S incepand din anul 2018, dar asta numai daca va dori.

Separat de rezolutia 4K pentru iPhone, noua placa video ar putea permite inclusiv oferirea de functii pentru realitate augmentata si virtuala care sa uimeasca. Acum daca va ganditi ca Apple nu va implementa placi video PowerVR Furian in terminalele sale, eibine va inselati, pentru ca Apple a folosit doar produsele PowerVR in iPhone si iPad pana acum.

“We created Furian to address a new class of emerging applications, with a focus on efficient scalability that will extend to multiple generations of PowerVR IP cores. We’re excited to start rolling out the first 8XT IP cores based on Furian. These cores will further cement the leadership of PowerVR at the high end of mobile performance.”

Apple a vrut chiar sa cumpere Imagination Technologies, asa ca nu exista discutii cu privire la alegerea pe care Apple o va face, deci primul iPhone cu rezolutie 4K ar putea fi lansat chiar in 2018.

iphone ecran 4k powervr furian

 • Viorel Predatorul

  Ar fi super!

 • Srb Srb

  Ca isi faceau unii pe aici grija, ca domne iphone e f rapid din cauza rezolutiei mici, CALM daca pun rezolutie mai mare vin cu alte specs pe masura…chiar nu stiu de ce nu vad asa ceva

 • ScH

  Poate fi lansat.
  Dar in momentul de fata nu au oled.

 • Viorel Predatorul

  Exact! De prea multe ori unii au luat în bătaie de joc avansul în sectorul Android, și aproape de fiecare dată viața le-a demonstrat că au spus “niciodată” prea devreme 🙂

  Abia aștept să citesc comentarii fanatice ale celor care până ieri erau mulțumiți cu Full HD. Să vezi Srb ce ud va fi!!

 • Andreea

  Pai srb se mulțumește cu cele actuale, sa facem toți o cerere sa rămână așa pentru el pentru ca sunt superbe 😂

 • Nicos

  Un device bun este un mix de specificatii la un anumit moment! Trolii striga trolu 🙂

 • Gabriel

  :)))

 • Gabriel

  Articol bun pt umflat in pene … ! 😉

 • unExpected

  Tocmai din cauza asta nu vor pune rezoluție mai mare. Întotdeauna Apple va prefera sa fie in urma când vine vorba de display. Dacă vânzările au mers excelent in condiții in care iPhone 7 are ecran HD, de ce sa scoată bani in plus pentru producție? 4K pare de domeniul SF-ului pentru iPhone, totuși ar putea vedea un ecran 4K pe iPad pro, unde prezenta lui este justa. Pe de alta parte, un display 4K pe un telefon dd dimensiunile lui i7 este degeaba. Cred ca mult mai bine ar fi dacă ar veni cu display FHD/2k pe un telefon de dimensiunile i7-ului. Oricât ar lauda ecranul ăla 4K, sunt sigur ca sacrifica o gramada din performante, asta cel puțin pentru prezent.

 • Gabriel
 • Srb Srb

  Si eu consider 4k useless. Pana si QHD pe ecrane sub 6″ cam useless dar nah. S-ar putea iar sa vedem rezolutii mai ciudate in ip8 cum spuneau si zvonurile