Prima Pagina iPhone Apple este vinovata de concurenta neloiala in Rusia

Apple este vinovata de concurenta neloiala in Rusia

In luna august a anului trecut autoritatile din Rusia au initiat o investigatie pentru a afla daca Apple impune preturile de vanzare ale iPhone in tara. Ei bine acea investigatie a fost finalizata, iar autoritatile din Rusia acuza acum compania americana de faptul ca a facut asta.

Apple a afirmat atunci ca partenerii sai locali stabilesc singuri preturile terminalelor iPhone vandute in Rusia, insa autoritatea federala antimonopol a ajuns la alta concluzie. Conform acesteia, Apple i-a obligat pe retailerii din Rusia sa vanda iPhone 5, iPhone 6 si iPhone 6S la preturile impuse de catre ea, 16 dintre partenerii locati avand exact aceleasi preturi.

In cazul un care un partener stabilea un alt pret, Apple ii contacta obligandu-i sa-l modifice, sau ei nu vor mai primi terminale in vederea vanzarii. In fata acestor acuzatii compania Apple nu a facut vreo afirmatie, insa autoritatile ruse spun ca a existat cooperare din partea companiei pentru a repara eventuale ilegalitati comise in tara.

Ce inseamna asta nu stie nimeni, insa compania Apple ar putea fi obligata sa plateasca amenzi pentru ceea ce a facut si modul in care a afectat concurenta din tara. Ceea ce s-a descoperit in Rusia este exact ceea ce se intampla in mai toata Europa, dar numai rusii au avut ocazia de a dezvalui modul in care actioneaza compania Apple.

“The investigation revealed that since the start of official sales in Russia of the Apple iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s and iPhone 6s Plus, most resellers installed the same prices on them as recommended by Apple Rus and supported them for about 3 months. At the same time, Apple Rus monitored retail prices for Apple iPhone smartphones installed by resellers in online stores and retail outlets, and, in caseof setting “unsuitable” prices, the Russian subsidiary Apple sent emails to resellers with a request to change them. Also, compliance with recommended retail prices by resellers could be due to the provisions of contracts between Apple Rus and resellers.”

Apple stabilire pret iphone rusia

 

 • Bogumir81

  Să-i ardă!

 • Terrymada

  S-a creat un precedent. Pe care il pot urma si alte tari.

 • Cristi

  Apple a facut multe manarii de genul, insa incepe sa nu le mai mearga din fericire, iar legile sunt puse in aplicare asa cum trebuie. 😁

 • Alex S.

  @Zaone
  Stiu ca e off dar poate ma ajuta careva !!!
  Am luat azi un iphone 6s 32gb
  Avea ios 10.1.1 (14B100) am reusit sa fac si jailbreak !!! E vreo sansa sa am probleme cu bateria !? Ma refer la lotul cu probleme !?

 • Daca instalezi multe tweak-uri, autonomia o sa scada, dar fizic bateria nu se strica.

 • Alex S.

  Mersi de raspuns…
  Dar intrebarea sa ma exprim mai concret !!!
  Am inteles ca ip6s ceva loturi au probleme de baterie din fabrica… alea la care Apple schinba gratuit bateria…
  Iar al meu pare a fin din Oct 2016
  Daca pot verifica cumva lotul de productie.
  Ms

 • NarcisB

  E cu probleme. Eu sunt la al treilea 6s asta e Decembrie cele dinainte erau din Noiembrie și Octombrie. Cred ca doar cele din 2017 sunt scutite. Undeva din Martie probabil ? Stocuri noi

 • Alex S.

  Multumes NicKel
  Am verificat pe linkul ce mi l-ai dat si raspunsul a fost ca nu face parte din lotul care necesita schimbare…
  Banuiesc ca e totul ok nu !?