Apple a angajat un cunoscut hacker care a dezvoltat solutii de jailbreak

Ieri compania Apple a anuntat angajarea lui Jonathan Zdziarski, un cunoscut expert in securitate informatica, dar si un dezvoltator de solutii de jailbreak. Cunoscut in comunitatea de jailbreak cu pseudonimul NerveGas, Jonathan Zdziarski a facut parte din celebra iPhone Dev Team, care a lansat primele solutii de jailbreak si unlock pentru iPhone.

Dupa disparitia iPhone Dev Team, Jonathan Zdziarski a mai contribuit la lansarea unor solutii de jailbreak, insa in ultima perioada a ramas cunoscut doar ca si expert in securitate informatica. De-a lungul anilor Jonathan Zdziarski a dezvaluit multiple exploit-uri existente in iOS, dar a sustinut compania americana in lupta impotriva FBI de anul trecut.

Avand in vedere vasta sa experienta in ceea ce priveste iOS si securitatea sistemului de operare, Jonathan Zdziarski este acum angajat in echipa care securizeaza iOS. Este greu de spus daca Apple a cumparat si eventuale exploit-uri pe care Jonathan Zdziarski le detinea, insa teoretic iOS ar trebui sa devina mult mai sigur in viitor, si multumita lui.

Jonathan Zdziarski nu este singurul hacker care a dezvoltat solutii de jailbreak si a fost angajat de Apple, comex facand acum cativa ani parte din compania Apple pentru cateva luni. Avand in vedere ca in ultimii ani Jonathan Zdziarski nu s-a mai ocupat de lansarea de solutii de jailbreak, e greu de spus in ce masura angajarea va afecta lansarea viitoarelor solutii de Jonathan Zdziarski.

“I’m pleased to announce that I’ve accepted a position with Apple’s Security Engineering and Architecture team, and am very excited to be working with a group of like minded individuals so passionate about protecting the security and privacy of others.”

apple securitate ios jailbreak