iPhone 8 – “super ciclul” care va creste vanzarile

iPhone 8 este inca departe de a fi lansat oficial, insa analistii americani vorbesc despre un “super ciclu” in baza caruia vanzarile seriei urmeaza sa creasca. Mai exact, analistii se uita la oamenii care inca au modele vechi ale iPhone si preconizeaza un val de upgrade-uri facut de catre acestia in baza motivatiei ca iPhone 8 are foarte mulet noutait.

Analistul Morgan Stanley, Kate Huberty, este de parere ca acest “super ciclu” al iPhone 8 va genera o crestere cu 20% a vanzarilor totale ale iPhone in 2017 fata de 2016. Ea este de parere ca analistii americani nu vad adevarata valoare a numarului celor care au un model vechi al iPhone si ar putea face upgrade la iPhone 8 anul acesta.

Fara a oferi cifre pentru a-si sustine afirmatiile, ea este de parere ca iPhone 8 va genera o crestere in vanzari de 2 ori mai mare decat cea asteptata de restul analistilor. In aceeasi masura, pentru anul 2018, ea astepta o crestere de 30% a vanzarilor comparativ cu anul 2016, ceva greu de imaginat cand vanzarile erau in continua scadere la Apple.

Avand in vedere ca Apple vinde peste 200 de milioane de terminale iPhone anual, o crestere de 20% a vanzarilor ar fi spectaculoasa, chiar si pentru ea. In ciuda acestui lucru, este greu de spus daca va exista posibilitatea de a inregistra o crestere atat de mare multumita terminalelor iPhone 8, in ciuda a tot ceea ce este evident acum.

Foarte multe zvonuri spun ca productia iPhone 8 va fi mult mai dificila decat cea a modelelor anterioare si ca Apple nu are suficiente componente. In aceasta idee, daca Apple nu poate produce extrem de multe modele ale iPhone 8, atunci vanzarile n-au cum sa creasca in lipsa unor stocuri care sa acopere toata cererea de pe piata.

“We do not think the super cycle is fully appreciated. What we expect in September is a phone that has significant advancements in technology: OLED screens, 3-D sensors, wireless charging [and] likely some more advanced software in the area of artificial intelligence.”

iphone 8 super ciclu vanzari