iPhone – prima imagine cu aparatul folosit de Apple la reparatii

Astazi a aparut pe internet prima imagine cu aparatul folosit de catre compania Apple pentru repararea terminalelor iPhone si calibrarea ecranelor acestora. Acest aparat se regaseste in fiecare Apple Store al companiei Apple si este esential in procesul de reparare al multora dintre terminalele iPhone care sunt aduse cu diverse probleme de functionare.

Apple a inceput sa foloseasca aceste aparate pentru reparatii in momentul in care iPhone 5S a fost lansat, iar angajatii spun ca el are un mod ciudat de functionare. Mai exact, are nevoie de un lichid special pentru a functiona, emite diversi vapori in timpul folosirii si per total arata ca un aparat asamblat pe piese in curtea cuiva, nu ca unul produs de Apple.

In ciuda acestor lucruri, aparatul permite calibrarea camerei si a ecranului iPhone, dar si plasarea unui nou buton Touch ID pe in dispozitiv al carui buton s-a stricat. Aparatul este conectat la un iMac, care se conecteaza la serverele Apple pentru a permite recalibrarea butonului Touch ID pentru a permite efectuarea reparatiei direct in magazin.

Separat de Apple, unele service-uri GSM terte au aparate similare pe care le folosesc pentru repararea iPhone, unele dintre ele ajungand sa coste si pana la 50.000 de dolari bucata. Desigur ca Apple le cumpara la preturi mai mici, fiecare avand diverse mulaje pentru diverse modele ale iPhone, iar asa vedem si in ce se repara terminalele Apple.

“It was a big clunky machine that honestly looked like someone built it in their backyard. There were different ‘moulds’ that different iPhone models would go into before going in the machine, and it would take around 30 minutes … there was some weird liquid that needed to be placed in the machine that we would have to wear gloves with to fix it. Lots of gas type valves and whatnot. It literally looked like some backyard home job. Not very Apple-like at all.”

aparat reparatie iphone