Samsung Galaxy S8 va avea 3D Touch in ecran

Samsung Galaxy S8 va avea o versiune a 3D Touch similara cu cea existenta in iPhone, ea urmand a inlocui butonul Home eliminat din smartphone.

26

Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba un 3D Touch incorporat, sau cel putin partial disponibil, conform unor informatii venite de la surse din cadrul companiei. V-am spus astazi ca Samsung dezvolta deja noul ecran OLED pentru iPhone 8, insa compania ar fi pregatit inclusiv unul cu o tehologie similara 3D Touch, dar pentru Samsung Galaxy S8 de aceasta data.

Implementarea in Samsung Galaxy S8 a unui sistem similar celui 3D Touch este facuta deoarece noul smartphone nu va mai avea un buton Home integrat. In aceasta idee, cei de la Samsung s-au gandit sa implementeze in Samsung Galaxy S8 un sistem care sa ofere vibratii la atingerea ecranului pentru a simula apasarea de butoane.

Practic, in baza informatiilor de astazi, se pare ca Samsung Galaxy S8 va avea ceva similar tehnologiei din iPhone 7, dar in loc de buton fizic, va fi doar unul virtual. Ideea este una logica pentru un Samsung Galaxy S8 care ramane fara buton Home, dar integrarea acestui 3D Touch este facuta fara o perioada prealabila de acomodare, cum s-a intamplat la iPhone.

Samsung Galaxy S8 va avea 3D Touch in ecran

Samsung Galaxy S8 va fi doar primul model de smartphone Samsung care va avea integrat un 3D Touch similar celui folosit in iPhone pana acum. Dupa Samsung Galaxy S8, compania Samsung intentioneaza sa implementeze aceeasi tehnologie si in Samsung Galaxy Note 8 spre sfarsitul acestui an, ea urmand a ramane in modelele viitoare.

De ce a amanat pana acum Samsung implementarea unui 3D Touch in produse este greu de spus, dar cu Samsung Galaxy S8 lucrurile se vor schimba. Nu se stie momentan ce fel de functii va oferi acest 3D Touch separat de cea a unui buton Home pentru Samsung Galaxy S8 si a celor pentru navigatie prin meniurile aplicatiilor si a Android-ului.

“Samsung’s new flagship smartphone Galaxy S8 is expected to partly use the 3-D Touch technology for its “virtual home button” on the bottom of the display screen that allows users to open up menus and navigate the phone, while the fingerprint-scanning home button will be relocated to the back.”

Exista posibilitatea ca Samsung Galaxy S8 sa ofere si functii de interactiune cu aplicatiile similare celor pentru 3D Touch din iOS, ele existant intr-o versiune diferita in Android. Acestea fiind spuse, cu Samsung Galaxy S8 cei de la Samsung preiau intr-un final functionalitatea 3D Touch oferita de catre Apple de peste 1 an in iPhone.

samsung galaxy s8 3d touch