Samsung Galaxy S8 va avea 3D Touch in ecran

Samsung Galaxy S8 va avea o versiune a 3D Touch similara cu cea existenta in iPhone, ea urmand a inlocui butonul Home eliminat din smartphone.

Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba un 3D Touch incorporat, sau cel putin partial disponibil, conform unor informatii venite de la surse din cadrul companiei. V-am spus astazi ca Samsung dezvolta deja noul ecran OLED pentru iPhone 8, insa compania ar fi pregatit inclusiv unul cu o tehologie similara 3D Touch, dar pentru Samsung Galaxy S8 de aceasta data.

Implementarea in Samsung Galaxy S8 a unui sistem similar celui 3D Touch este facuta deoarece noul smartphone nu va mai avea un buton Home integrat. In aceasta idee, cei de la Samsung s-au gandit sa implementeze in Samsung Galaxy S8 un sistem care sa ofere vibratii la atingerea ecranului pentru a simula apasarea de butoane.

Practic, in baza informatiilor de astazi, se pare ca Samsung Galaxy S8 va avea ceva similar tehnologiei din iPhone 7, dar in loc de buton fizic, va fi doar unul virtual. Ideea este una logica pentru un Samsung Galaxy S8 care ramane fara buton Home, dar integrarea acestui 3D Touch este facuta fara o perioada prealabila de acomodare, cum s-a intamplat la iPhone.

Samsung Galaxy S8 va avea 3D Touch in ecran

Samsung Galaxy S8 va fi doar primul model de smartphone Samsung care va avea integrat un 3D Touch similar celui folosit in iPhone pana acum. Dupa Samsung Galaxy S8, compania Samsung intentioneaza sa implementeze aceeasi tehnologie si in Samsung Galaxy Note 8 spre sfarsitul acestui an, ea urmand a ramane in modelele viitoare.

De ce a amanat pana acum Samsung implementarea unui 3D Touch in produse este greu de spus, dar cu Samsung Galaxy S8 lucrurile se vor schimba. Nu se stie momentan ce fel de functii va oferi acest 3D Touch separat de cea a unui buton Home pentru Samsung Galaxy S8 si a celor pentru navigatie prin meniurile aplicatiilor si a Android-ului.

“Samsung’s new flagship smartphone Galaxy S8 is expected to partly use the 3-D Touch technology for its “virtual home button” on the bottom of the display screen that allows users to open up menus and navigate the phone, while the fingerprint-scanning home button will be relocated to the back.”

Exista posibilitatea ca Samsung Galaxy S8 sa ofere si functii de interactiune cu aplicatiile similare celor pentru 3D Touch din iOS, ele existant intr-o versiune diferita in Android. Acestea fiind spuse, cu Samsung Galaxy S8 cei de la Samsung preiau intr-un final functionalitatea 3D Touch oferita de catre Apple de peste 1 an in iPhone.

samsung galaxy s8 3d touch

26 COMENTARII

  1. Ca de obicei, secțiunea de comentarii la articolele despre Samsung și S8 este populată/poluată masiv de Lolek & Bolek. Este ocazia frustraților să își verse frustrările pe site.

    Ca sa comentez la articol, funcția 3D Touch mi se pare absolut inutilă. Este precum bricheta într-o mașină: e acolo, dar nu o folosesc niciodată, așa că m-aș lipsi de ea oricând.

  2. oricum, dacă samsung va implementa vreodată în dispozitivele sale 3d touch, sa știți ca, din acel moment, cei de la Apple sunt cei care copiază samsung, care aveau de multă vreme 3d touch!!

  3. Vezi ca si Meizu Pro 6 are tehnologia asta…si e disponibil si la noi,nu doar la ei.Apropo,Meizu pro 6 e telefonul ala despre care se spunea că a copiat poziția antenelor de la iphone 7,dar de fapt iphone 7 avea să apară vreo cateva luni mai tarziu pe piata.

  4. Spuneam ca Apple nu numai ca nu a fost prima companie care a un terminal cu Long press, dar nu ea a inventat-o
    Este în Android demult

  5. 3d touch nu este long press, e short harder press…foloseste si mai vorbim. Apple watch a fost primul dispozitiv ever dupa care mac’urile si iphone

  6. Pt inculti luat chiar de pe wikipedia
    “Force Touch is a technology developed by Apple Inc. that enables trackpads and touchscreens to distinguish between different levels of force being applied to their surfaces. First unveiled on September 9, 2014 during the Apple Watch conference, Force Touch is a pressure sensitive multi-touch technology.”

  7. N-ai cu cine,pt ei Samsung avea așa ceva din 1900 toamna.
    Îmi aduc aminte ca m-am mirat la iPhone 4 ca are micro-sim,ziceam ce naiba i-o apucat sa micșorez cartela sim,urmând bineînțeles toată șleahta de android sa aibe și ei micro-sim. Asta ca sa nu mai zic de cheița sim,care smartphone android nu are acum așa ceva?
    Urmând apoi nano-sim odată cu iPhone 5,atunci iarăși ma miram cât mai pot sa micșorez cartela sim(de data asta era ciopârțit pana la circuite). Ei,uite ca orice flagship android ce fel de cartela sim are acum? Exact,nano-sim!
    Ar mai fi primul smartphone cu procesor pe 64 biti,senzor de amprenta,dual-led flash,chestii din astea mărunte care au fost copiate(sau clonate cum ii place la Kfc) in secunda doi de către ceilalți.