Prima Pagina Apple Watch Apple Watch si AirPods sunt prea ieftine, conform unor analisti

Apple Watch si AirPods sunt prea ieftine, conform unor analisti

Castile AirPods si Apple Watch sunt prea ieftine conform unui analist care sunt de parere ca Aple vinde produsele mai ieftin pentru a atrage clienti. El compara perioada de acum cu cea din anii anteriori, cand Apple vindea produsele foarte scump doar pentru a genera impresia ca ele sunt premium, el numind aceasta trategie drept una de “taxare” impusa de Apple, “Apple Tax”.

Era practic o “taxa” pe snobism pe care multi o plateau, insa analistul sustine ca acum Apple isi vinde produsele la preturi mai apropiate de realitate pentru a genera vanzari mari si a atrage clienti. El afirma ca daca AirPods si Apple Watch ar fi fost lansate acum cativa ani, ele ar fi fost mult mai scumpe decat acum, doar pentru ca sunt fabricate de catre Apple.

In cazul AirPods analistul spune ca pretul de 160 de dolari perceput de Apple este cu aproape 100 de dolari mai ieftin decat a altor produse concurente cu functii similare. Doar cei de la Bragi au un pret mai mic, insa chiar si Samsung vinde casti wireless pentru smartphone la un pret mai mare decat cel perceput de catre compania Apple pentru AirPods. Iata preturile produselor similare luate in calcul :

 • Kanoa: $300
 • Bragi Dash: $299
 • Erato Apollo 7: $289
 • Skybuds: $279
 • Earin: $249
 • Motorola VerveOnes+: $249
 • Samsung Gear IconX: $199
 • Bragi Headphone: $14

Analistul crede ca daca AirPods ar fi fost lansate inainte de 2010, ele ar fi costat minim 250 de dolari, sau poate chiar 300 de dolari, nu 160 ca acum. Avand acum un pret atat de mic pentru AirPods, compania Apple atrage mai multi clienti decat competitorii si ii forteaza sa isi scada radical preturile pentru a-si putea vinde produsele.

In cazul Apple Watch analistul face comparatii similare intr Apple Watch Seria 1, care este vandut cu 270 de dolari in SUA, jumatate fata de cat cere Garmin pe wearable-uri similare. Chiar si Samsung Gear S3 este mai scump decat Apple Watch Seria 1, dar are acelasi pret ca Seria 2, doar Fossil avand un pret apropiat de Apple. Iata preturile produselor similare luate in calcul.

 • [Garmin] Fenix 5: $599
 • Garmin Forerunner 630: $399
 • Michael Kors Access: $350
 • Samsung Gear S3: $349
 • Fossil Q Founder: $275

Privind lucrurile din aceasta perspectiva, preturile celor de la Apple par bune, dar wearable-urile au preturi mult prea mari in general fata de ceea ce ofera. Acelasi lucru poate fi spus si despre castile wireless, care sunt vandute la preturi foarte mari doar pentru ca permit eliminarea cablurilor.

 Deci, ce parere aveti despre aceasta teorie ?

 • Adrian Lazarescu

  Comparatia dintre Garmin si AW este mai mult decat amuzanta. Garminul bate la fund AW pe partea de fitness pe cand AW aproape bate la fund Garminul pe partea de smartwatch/noticari…

 • Srb Srb

  Da nu putem compara ca pana la urma putin cumpara doar basic apple watch sport sigur mai iau 1-2 curele sau merg pe varianta ss

 • AlexMihaila

  Srb, de ce as plăti dublu pe ceasul Apple doar pentru ca e făcut dintr-un alt material? Aceeași funcții, același design.
  *dictat de pe Apple watch sport seria 1*

 • real

  o teorie destul de interesanta.
  doar ca fanii apple nu-s curiosi.
  ei cumpara fara ezitare orice are logo-ul apple.
  apple tre sa tina minte o chestie(si asta nu o zic satisfactie sa ne intelegem)
  nu pot ramane la infinit cu politica asta.(apple tax)

 • neogeox

  mi am luat un ceas de 20$ de pe aliexpress si sunt socat de cat de bine arata. pana sa il cumpar baleam la un apple watch,acum stiu ca nu imi voi cumpara asa ceva indiferent de cat de ieftin ar fi. sunt purtator de ceas de toate felurile si cred smartwachirile vor muri in curand.

 • Florin

  Nu-mi sa cred ca citesc un articol atat de obiectiv scris de Zaone/Adrian despre Apple si “smug tax”. Atat Air pods cat si Apple Watch sunt situate cam unde merita pe piata pentru ca nici nu se prea vand comparativ cu produsele concurente care desi mai scumpe ofera putin mai mult decat un brand. Ca exemplu, un gear s3 functioneaza si pe Iphone (testat) dar un Apple watch pe android inca nu. Se pare totusi ca sunt planuri ca asta sa devina posibil anul asta. Din pacate inca e la stadiul de zvon.

 • Florin

  Smartwatch-ul abia a prins aripi cum trebuie. Sunt deja firme ca Vector aia romaneasca care au fost in stare sa faca un ceas cu autonomie buna si build excelent (vector luna). Vector a fost deja cumparat de altii rapid pe bani frumosi pentru ca strica piata si avea un potential imens. Nu poti sa compari un ceas de 20$ cu un smartwatch de peste 200$.

 • gogu

  Singurul avantaj al airpods este usabilitatea extrem de buna. Sunetul este mediocru. In cel mai bun caz pretul real al acestor casti este sub 129 USD. Daca e sa fac o comparatie cu Jaybird Freedom, nu pot sa spun sub nici un aspect ca airpods sunt superioare.
  Apple Watch – fantastic fashion wearable. Nu poate intra pe categoria pe care o doreste din perspectiva multisport watch. O comparatie cu un ceas adevarat in sensul asta il darama pana si versiunile de acum 2-3 ani. A se uita la Ambit 3 Peak, Polar M800, Garmin 920xt, Fenix 3HR … deci din perspectiva asta Apple Watch2 este mult prea scump pt ce ofera.