iOS 11 si functia care a speriat internetul

In ultimele saptamani multi americani au inceput sa se sperie din cauza faptului ca iOS 11 ar urma sa aiba o anumita functie pe care ei considera ca Apple nu ar trebui sa o implementeze. Mai exact, acesti oameni credeau ca iOS 11 va avea o functie care va trimite o notificare persoanelor cu care puterm conversatii atunci cand facem o captura de ecran in aplicatia Mesaje.

Aplicatia Snapchat are o asemenea functie pentru mesajele temporare trimise de catre utilizatori, ea impiedicand realizarea de capturi de ecran si trimitand o notificare cand cineva incearca sa faca asta. Acum cateva luni a aparut un zvon care spunea ca iOS 11 va avea o functie similara in aplicatia Mesaje pentru mesajele trimise prin iMessage de catre utilizatori.

Zvonul a pornit de la un hipster care cauta doar sa-si bata joc de oameni, pe care a si reusit sa-i pacaleasca, insa informatia nu are absolut nimic de-a face cu realitatea. iOS 11 nu are de ce sa aiba o asemenea functie pentru ca aplicatia Mesaje nu permite trimiterea de mesaje temporare, toate fiind pastrate permanent in aplicatie pana la stergere.

Ideea cu notificarea la capturile de ecran avea la baza notificarea utilizatorilor cand cineva facea o captura fara ac interlocutorul sa stie, desi nu avea voie sa faca asta. Foarte multi americani creduli s-au speriat degeaba ca iOS 11 va avea o functie de care nimeni nu are nevoie, insa iOS 11 nu va trimite notificari cuiva la inregistrarea capturilor de ecran.