iOS 11 va bloca 200.000 de aplicatii pe iPhone ?

Ieri o companie specializata pe monitorizarea pietei aplicatiilor pentru terminale mobile a afirmat ca iOS 11 va bloca aproape 200.000 de aplicatii din AppStore. Vorbim despre aplicatii care nu au fost optimizate penru a functiona pe chip-urile de 64 biti implementati de catre compania Apple in terminalele iPhone sau iPad lansate din 2013 incoace.

Apple a inceput sa afiseze in iOS 10.3 mesaje prin care anunta utilizatorii ca iOS 11 nu va mai permite rularea anumitor aplicatii ale AppStore. Un meniu special din iOS 10 listeaza aplicatiile care nu vor putea rula pe iOS 11 in momentul in care va fi lansat, iar cei de la Sensor Tower sustin ca ar fi vorba depre aproape 200.000 de aplicatii.

Ei sustin ca acum AppStore apre 2.4 milioane de aplicatii si aproximativ 8% dintre ele nu ar fi actualizate pentru a putea functiona in iOS 11 in momentul lansarii actualizarii. Jocurile sunt cele mai afectate de aceasta schimbare pe care iOS 11 o va aduce, iar desi cifra este corecta acum, lucrurile se vor schimba pana in momentul lansarii sistemului de operare.

Dupa lansarea primei versiuni beta a iOS 11 in iunie, multi dezvoltatori isi vor actualiza aplicatiile pentru a fi compatibile cu noua versiune a sistemului de operare. In final, iOS 11 nu va bloca aproape 200.000 de aplicatii, ci mai putine decat atat, insa ramane de vazut care vor fi cifrele in momentul in care iOS 11 va fi disponibil oficial pentru noi.

ios 11 blocheaza aplicatii iphone

8 COMENTARII

  1. pe iPad Air 2 am 9.3.5 si unele aplicatii la care nu am facut update, nu ma lasa sa le folosesc daca nu fac ultimul update la aplicatie. probabil in curand voi fi nevoit sa fac update la ultimul iOS ca sa imi functioneze toate aplicatiile care le am. in curand nu o sa se merite sa ramai la un iOS vechi atata timp cat aplicatiile nu sunt functionale.

  2. @iTu, da, mi se pare normal!
    Dar nu înțeleg de ce tie îți place sa folosești o aplicație veche de câțiva ani de zile pentru care nici cei care au făcut-o nu îți mainodera suport și îți recomanda sa updatezi !

  3. E de rau pentru cei care abia acum își cumpără 5s, ca vor rămâne în urmă cu versiunea de iOS. Și nici nu sunt custom ROM-uri ca la Android