iPhone 8 – Apple descrie sistemul de recunoastere faciala

iPhone 8 si sistemul de recunoastere faciala sunt descrise intr-un nou brevet de inventie care a fost inregistrat recent companiei Apple.

iPhone 8 are parte de o descriere foarte interesanta a sistemului de recunoastere faciala care urmeaza sa ne fie oferit, compania Apple divulgand totul intr-un brevet de inventie. Acest brevet de inventie este continuarea altuia inregistrat pentru compania Apple in anul 2016 si el descrie functia care urmeaza sa faca iPhone 8 grozav in 2017.

Conform acestui brevet de inventie, iPhone 8 va fi capabil sa recunoasca fata utilizatorului prin analizarea ei si sa se deblocheze la cerere. Sistemul este similar cu cel oferit in Android de ceva vreme, insa pentru iPhone 8 compania Apple intentioneaza sa ofere ceva care functioneaza bine si are o acuratete mult mai buna, in final.

Sistemul de recunoastere faciala propus de catre compania Apple pentru iPhone 8 face deblocarea mult mai usoara dupa simpla ridicare a terminalului de pe masa. Apasarea vreunui buton nu va mai fi necesara pentru deblocare, insa compania Apple ar putea implementa totusi optiunea de a se interactionea cu terminalul pentru deblocare.

iPhone 8 – Apple descrie sistemul de recunoastere faciala

Pentru a oferi aceasta functie de recunoastere faciala pentru iPhone 8, compania Apple vorbeste si despre un senzor cu infrarosu ce ar putea fi implementat. Separat de asta, compania Apple urmeaza sa implementeze si o camera frontala mai buna pentru iPhone 8, totul facand parte din planul sau de a implementa recunoasterea faciala.

Senzorul cu infrarosu va functiona in tandem cu cel pentru proximitate si lumina ambientala, iar asa iPhone 8 va sti cand sa ne scaneze fata pentru deblocare. Mai mult decat atat, in LockScreen ar putea fi afisata inclusiv o imagine cu fata noastra in timpul scanarii, iPhone 8 putandu-ne indica locatia corecta a fetei in raport cu camera pentru o scanare exacta.

“In an embodiment of the invention, an unlocked mobile device is configured to capture images, analyze the images to detect a user’s face, and automatically lock the device in response to determining that a user’s face does not appear in the images. The camera capturing and face recognition processing may be triggered by the device having detected that it has been motionless for a threshold period of time.”

Aceasta este cea mai detaliata descriere facuta de catre compania Apple pentru posibilul sistem de recunoastere faciala care urmeaza sa fie implementat in iPhone 8. In baza tuturor acestor informatii pare destul de clar faptul ca Apple vrea sa implementeze un sistem de recunoastere faciala in iPhone, iar iPhone 8 ar putea fi primul produs cu aceasta tehnologie.

iphone 8 recunoastere faciala brevet