Apple a impiedicat lansarea unui smartphone de catre creatorul Android

Andy Rubin, cel supranumit “creatorul Android”, a fondat recent o companie numita Essential, ea avand rolul de a lansa un nou smartphone premium cu sistem de operare Android. Essential trebuia sa primeasaca o investitie de 100 de milioane de euro de la operatorul de telefonie mobila SoftBank din Japonia, insa intelegerea a cazut.

Desi intelegerea era aproape perfectata, ea a cazut din cauza presiunilor puse de catre compania Apple si a fricii SoftBank ca ar putea aparea un conflict de interese intre ea si cei din Cupertino. SoftBank trebuia sa si ajute Essential sa-si lanseze noul smartphone in Japonia, insa asta ar fi afectat si mai mult relatia buna pe care o are cu Apple.

Desi investitia ar fi crescut valoarea Essential la 1 miliard de dolari, din cauza companiei Apple nu se va mai intampla nimic acum. In ciuda acestui lucru, Essential lucreaza din greu pentru a-si finaliza proiectul unui smartphone premium, el urmand a fi lansat in primavara acestui an, sau cel tarziu in vara, daca totul va fi finalizat la timp.

Essential are in dezvoltare produse cu inteligenta artificiala, dar si un smartphone cu ecran de 5.5 inch care se intinde pe intreaga suprafata a panoului frontal. Desi planurile Essential sunt foarte interesante, aceasta este prima oara cand auzim ca din cauza Apple cade o intelegere privind o investitie atat de importanta intr-o companie.

“SoftBank Group Corp. scrapped a planned $100 million investment in a smartphone startup founded by the creator of Google’s Android software, partly because of the Japanese investor’s increasingly close relationship with Apple Inc., according to people familiar with the matter.

andy rubin android essential