Prima Pagina Apple Apple a impiedicat lansarea unui smartphone de catre creatorul Android

Apple a impiedicat lansarea unui smartphone de catre creatorul Android

Andy Rubin, cel supranumit “creatorul Android”, a fondat recent o companie numita Essential, ea avand rolul de a lansa un nou smartphone premium cu sistem de operare Android. Essential trebuia sa primeasaca o investitie de 100 de milioane de euro de la operatorul de telefonie mobila SoftBank din Japonia, insa intelegerea a cazut.

Desi intelegerea era aproape perfectata, ea a cazut din cauza presiunilor puse de catre compania Apple si a fricii SoftBank ca ar putea aparea un conflict de interese intre ea si cei din Cupertino. SoftBank trebuia sa si ajute Essential sa-si lanseze noul smartphone in Japonia, insa asta ar fi afectat si mai mult relatia buna pe care o are cu Apple.

Desi investitia ar fi crescut valoarea Essential la 1 miliard de dolari, din cauza companiei Apple nu se va mai intampla nimic acum. In ciuda acestui lucru, Essential lucreaza din greu pentru a-si finaliza proiectul unui smartphone premium, el urmand a fi lansat in primavara acestui an, sau cel tarziu in vara, daca totul va fi finalizat la timp.

Essential are in dezvoltare produse cu inteligenta artificiala, dar si un smartphone cu ecran de 5.5 inch care se intinde pe intreaga suprafata a panoului frontal. Desi planurile Essential sunt foarte interesante, aceasta este prima oara cand auzim ca din cauza Apple cade o intelegere privind o investitie atat de importanta intr-o companie.

“SoftBank Group Corp. scrapped a planned $100 million investment in a smartphone startup founded by the creator of Google’s Android software, partly because of the Japanese investor’s increasingly close relationship with Apple Inc., according to people familiar with the matter.

andy rubin android essential

 • RaduD

  Va dati seama ce miza este in joc, daca Apple s-a pretat la asa ceva….e care pe care….

 • Srb Srb

  Puterea Apple

 • Daniel Razvan

  … da într-adevăr puterea Apple !!! … merg pe gheata subțire. Trebuie sa se reinventeze asa cum știau mai demult sa o facă. Le trebuie un produs ceva sa fie toată lumea “oau”. Cam slabe șanse cu nenea Tim. Nu e totul doar despre profit. What about customer satisfaction ???

 • Mr. Tambourine Man

  Valoarea companiei Apple crește neîncetat. Acțiunile au ajuns la o valoare inimaginabila în urmă cu 7-8 ani. În momentul lansării iphone (ianuarie 2007) o acțiune valora 87$, azi aproape 1000!

 • amfetamin
 • Daniel Razvan

  Informații de actualitate. Mulțumim. 140 sau 1000 e ceva gen iarna nu-i ca vara.

 • Eh, el face referire la pretul vechi inainte de impartirea in cota de 7 la 1.

 • Viorel Predatorul

  Astea sunt practici imorale, și mă surprinde că ditamai corporația nu are un cod de bune practici în afaceri, un cod dr conduită etică.
  Sincer, iau informația cu o doză despre neîncredere, pentru că este anormal ca Apple să facă presiuni de genul ăsta. Nu cred că este atât de disperată să își demoleze concurenții din fașă.

 • Mr. Tambourine Man

  E vorba de valoarea veche, înainte de împărțirea la 7

 • real

  Boss,
  daca nu era gates cu banii lui poate apple era istorie demult uitata.
  ha sa nu fim asa rai.
  desi nu cred ca se preteaza la situatii de genul

 • Srb Srb

  daca nu era Apple, traiam inca cu clapete laptopuri de 5kg,ecrane 0.05k etc

 • real

  asta nu o sa stim niciodata.
  sa nu ai impresia ca apple a pus coada la cireasa.
  au meritele lor,da.
  tine minte ca lg a scos inainte un telefon de genul ala. 😉

 • Srb Srb

  stiu parca era prada nu?