Drake stabileste un record de stream-uri in Apple Music

Drake, unul dintre cei mai populari artisti ai momentului, a stabilit recent un nou record de stream-uri pentru un serviciu de streaming audio online. Mai exact, albumul More Life, lansat recent in Apple Music, a inregistrat 89.9 de milioane de stream-uri in doar 24 de ore din momentul in care a fost lansat, un record absolut pentru intreaga planeta.

Albumul More Life are nu mai putin de 22 de cantece si a intrecut inclusiv recordurile de stream-uri stabilite de catre artistii care colaboreaza cu Spotify. Tot Drake a stabilit si recordul anterior al Apple Music, aparent si al lumii, albumul Views fiind cel care a inregistrat un numar foarte mare de vizualizari in Apple Music.

Albumul More Life a fost lansat pe Spotify in acelasi timp cu Apple Music, dar acolo a inregistrat doar 61.3 milioane de vizualizari, diferenta fata de Apple Music fiind foarte mare. Totusi, Drake a stabilit un nou record si pe platforma Spotify, acolo Ed Sheeran detinand unul anterior cu un album care a generat 56.7 ascultari in doar 24 de ore.

Separat de Apple Music, Drake a stabilit si un record pe Beats 1 Radio, emisiunea OVO Sound Radio in care a fost lansat albumul More Life avand cel mai mare numar de urmaritori de pana in prezent. Desigur ca aici nu se stie cate persoane au urmarit emisiunea, insa probabil vorbim tot despre zeci de milioane de persoane.

Partea interesanta este ca desi Apple Music are jumatate din numarul de abonati ai Spotify, reuseste sa genereze un numar de ascultari ce este cu aproape 50% mai mare decat cel a Spotify. Asta spune foarte multe despre puterea de promovare a celor doua servicii pentru artisti, compania Apple avand un avantaj foarte mare fata de suedezi.

apple music record drake spotify