Google Maps iti permite sa-ti urmaresti in timp real prietenii

Google Maps a anuntat in cursul acestei zile o functie foarte interesanta pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea permitand partajarea locatiei intr-un mod complet nou. Mai exact, daca acum ne partajam locatia pentru ca prietenii sa ne gaseasca, vom putea vedea in Google Maps in ce locatie se afla ei in raport cu noi pentru a sti cat dureaza pana ajung.

Noua functionalitate va fi disponibila intr-o actualizare care va fi lansata pentru aplicatia Google Maps dedicata iOS si Android astazi, sau zilele acestea. Dupa instalarea ei, utilizatorii vor putea accesa meniul lateral si alege optiunea Share Location, dupa care vor putea alege contactele cu care vor putea partaja locatia si care o vor vedea.

Contactele sunt preluate din Google Accounts si utilizatorii pot trimite link-uri cu locatia lor inclusiv prin intermediul aplicatiei Mesaje, dar utilizatorii acestia nu vor putea vedea locatia in timp real. Dupa partajarea locatiei cu un contact care are Google Maps, in aplicatia noastra vom vedea o iconita noua care il reprezinta, ea aratand pozitia persoanei pe harta.

De aici incolo lucrurile devin foarte simple, iar clipul video de mai jos prezinta cat se poate de clar cum functioneaza aceasta noua functie a Google Maps. Implementarea acestei modificari face Google Maps mult mai utila pe iOS si Android, asa ca va voi anunta in momentul in care noua versiune a aplicatiei va fi disponibila in AppStore.