iPad 2017 aduce si mai multa confuzie in linia de produse Apple

iPad 2017 a fost prezentata oficial in cursul zilei de ieri de catre compania Apple si vorbim despre o noua tableta cu ecran de 9.7 inch, dar hardware vechi. Aceasta tableta iPad 2017 are hardware-ul iPad Pro cu ecran de 9.7 inch lansata in 2016, adica un chip A9 cu 2 GB RAM, aceleasi componente fiind regasite inclusiv in iPhone 6S de un an de zile.

Desi acesta este cel de-al 8-a model de tableta iPad lansat de catre compania Apple, cei din Cupertino considera ca iPad 2017 este de fapt un model de generatia a 5-a. Ce logica are acest lucru este greu de spus, dar probabil Apple nu este interesata sa promoveze iPad 2017 ca fiind mai buna decat modelele Pro lansate in cursul anului trecut.

Este destul de usor de inteles de ce Apple nu vrea ca o tableta cu pret de vanzare de 330 de dolari sa nu fie considerata mai buna decat una care costa peste 400 de dolari. Prezentarea sa ca facand parte dintr-o generatie anterioara celor lansate anul trecut, nu aduce totusi altceva decat confuzie in randul clientilor care sunt interesati de un asemenea produs.

iPad 2017 reprezinta o combinatie de componente vechi intr-o carcasa noua, cei de la Apple neavand intentia de a lansa un produs nou, ci doar ceva care sa faca bani. iPad 2017 este suficient de ieftina pentru a atrage mai multi clienti, dar nu pentru ca tableta ar fi revolutionara, ci pentru ca acum are un pret suficient de mic incat sa merite cumparata.

“Clips is compatible with iPhone 5s or later, iPad Pro, iPad (5th generation), iPad Air or later, iPad mini 2 or later, and iPod touch (6th generation) and requires iOS 10.3 or later.”

ipad 2017 confuzie clienti

5 COMENTARII

  1. pai si air 2 devine mai ieftin sa elimine stocurile..si pe la noi sunt oferte. Air 2 are un ecran mai bun, cel nou are un cpu mai bun. Air 2 e mai portabil fiind mai usor si mai subtire. Cred ca cine vrea acuma eu zic ca are o decizie grea si da, probabil si o diferenta de 1 leu va castiga