Prima Pagina iPhone iPhone este cel mai popular smartphone din lume

iPhone este cel mai popular smartphone din lume

iPhone a fost votat drept cel mai popular smartphone din lume in cursul anului trecut, insa aici vorbim despre o popularitate generata de catre vanzarile foarte mari. iPhone 6S a fost smartphone-ul cu cele mai multe vanzari in 2016, urman de iPhone 7, iPhone 7 Plus si iPhone 6S Plus, ordinea ceor patru dispozitive fiind extrem de interesanta.

Desi iPhone 6S a fost disponibil timp de 12 luni pe piata in 2016, impreuna cu iPhone 6S Plus, iPhone 7 se afla totusi imediat dupa el in ceea ce priveste vanzarile. Titlul de cel mai popular smartphone, in baza vanzarilor, i-a fost acordat de catre IHS Markit in baza monitorizarii vanzarilor pentru 350 de modele de smartphone-uri vandute in 2016.

Samsung Galaxy S7 Edge s-a plasat in urma celor 4 terminale iPhone ale companiei Apple, semn ca vanzarile sale n-au reusit sa le depaseasca nici macar pe cele ale iPhone 6S Plus. Pe pozitia a 6-a avem Samsung Galaxy J3 si alte modele de terminale ale companiei Samsung, Galaxy Note 7 nefiind totusi prezent, el neavand oricum vanzari foarte mari si fiind retras.

Desi Samsung Galaxy S7 si S7 Edge au fost lansate in martie, iata ca vanzarile lor au fost totusi cu mult mai mici chiar si decat cele ale iPhone 7, lansat in septembrie. Ce spune asta ? Ca smartphone-urile premium ale Samsung au vanzari slabe, atat de slabe incat in 9 luni nu pot depasi un model de iPhone din seria Plus care a fost disponibil doar 3 luni pe piata.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, diferenta in vanzari intre iPhone 6S si iPhone 7 este de doar 10 milioane de unitati, desi al doilea a fost disponibil mai putin pe piata in 2016. iPhone 7 Plus a avut vanzari injumatatite fata de el, dar totusi mai mari decat cele ale Samsung Galaxy S7 Edge, iar aici este marea victorie a companiei Apple.

Concluzionand, ce parere aveti despre vanzarile inregistrate de catre fiecare model de smartphone in parte ?

iphone smartphone popular

 • Srb Srb

  Si samsonistii stiau acest lucru, iar din 2017 iphone 8 va detrona iphone 6s plus

 • Srb Srb

  $$$$ ce nick ai tu, el isi cumpara in fiecare an

 • edge john

  Daca ne uitam la chart vedem ca suma s7 si s7 edge abia se apropie de prima pozitie. Asta inseamna ca piata scumpa a samsung este redusa, versus piata Apple. Este cumva matematica. Nu cred ca pe langa clientii s7 si s7e vor aparea acum bogati doritori de samsung… S8 va avea un impact , dar cred ca doar in universul clientilor samsung , astfel chartul pe 2017 va fi dominat la final tot de Apple , ramane de vazut daca tot cu 6s , 7 sau iphone 8

 • edge john

  Sau iphone 8

 • Florin

  La cati bani se baga in promovare si marketing ar fi chiar nasol sa nu fie cel mai popular. Ca device in sine…inca discutabil.

 • Kekulus

  The king

 • Viorel Predatorul

  De acord!

 • Viorel Predatorul

  Nu este nicio îndoială: iPhone se vinde foarte bine, și asta deoarece este un produs reușit.
  Câtă vreme “frumusețea este încă ochii privitorului”, așa și “valoarea este în buzunarul cumpărătorului”.

 • George89

  Poate, însă având în vedere ca i6S este clasat pe primul loc nu i7 arata faptul ca Apple pur și simplu nu mai vinde atât de multe smartphone uri de ultima generație, deci profitul este mai mic decât în anii trecuți (probabil ca baga mai mulți bani în marketing decat înainte)
  Având în vedere avansul tehnologic aproape inexistent la Apple e limpede ca utilizatorii nu cumpăra ultimul model asta reflectându se și primul loc (i6S) sau boom ul de vânzări care a fost i6

 • George89

  100% de acord

 • George89

  Da asa este și nimeni nu poate nega acest lucru
  Oricum Apple nu mai e deloc cea ce era odată, nu mai are deloc acea influenta în lumea smartphone pe care o avea înainte, nu mai poate sa își impună micile schimbări
  Dacă înainte Apple schimba un lucru cât de mic la iPhone toți producătorii erau cap coada și schimbau și ei pentru ca android nu era suficient de dezvoltat și producătorii nu făceau smartphone uri frumoase
  Acum toți producătorii fac cei ii tai capul, Apple urmează trendurile altora în special ale Samsung
  IPhone este cel mai bine vândut smartphone din lume, dar doar atât ca la alte capitole e cam la coada rau de tot…. Nu mas mira dacă i7 va fi cel mai popular smartphone iar i8 va fi pe locul 2, iar cel mai bine vândut iphone va rămâie i6

 • Mr. Tambourine Man

  Apa e udă. Focul e fierbinte. Iphone este cel mai popular smartphone din lume

 • Srb Srb

  F interesant cat de sus e iphone 7 dupa cateva luni de zile

 • BurN®

  Ar fi mediocru sa dai atâtea sute de $£€ pe un android! Degeaba încearcă samsung sa aducă “inovații” atâta timp cât rulează acel android, niciodată nu va depășii vânzările de tel premium, fata de Apple !

 • Kfc

  Iphone este cel mai popukar telefon, dar cel.mai bune telefon e Samsung S7.
  Cine caută un telefon popular alege Iphone, cine cauta cel mai bun smartphone,alege Samsung

 • Viorel Predatorul

  Corect George! Nu știu nimic despre tine decar nickname-ul tău George89, dar îți pot spune că citind comentariile tale îmi dau seama că ai o minte strategică, care analizează mai departe decât ceea ce este evident și superficial. Nu pot decât să apreciez asta la o persoană!

  Așa este, Apple nu mai este lider tehnologic, însă a rămas lider pe vânzări. Ce este important pentru tine dpdv al consumatorului? Vânzările Apple, sau beneficiul pe care îl obții din produsul Apple?

 • Viorel Predatorul

  Nici Bentley nu va depăși vânzările de Dacia Logan în România sau la nivel mondial.

 • George89

  Mulțumesc mult pentru apreciere Viorel, sa știi ca sentimentul este reciproc
  Și răspunsul este beneficiul pe care îl obțin din produsul Apple

  👍👍👍

 • George89

  Și Nokia părea invincibila, dar acum e praf și pulbere
  Nimeni nu ar fi crezut vreodată ca ar putea fi întrecut sa să dea faliment, dar sa întâmplat
  Samsung e bine ca încearcă, îmbunătățește, evoluează și inovează puțin câte puțin, dar o face nu sta pe loc ca Apple și se bazează pe fani și culori
  Doar ca Samsung rulează android asta înseamnă că tot ce face e inutil? Știi fără Samsung acum poate se lansa i7 cu ecran de 4 inch și prin 2050 cele fără margini

 • Viorel Predatorul

  Stiti ce a haios la graficul asta? Ca iPhone 6S Plus e marcat de doua ori :))) Priviti coloanele 1 si 4!! Pai asa, nenica, e clar ca iPhone iese primul la numaratoare.
  In plus, sa nu uitam ca iPhone 6S/Plus au fost lansate in 2015, iar S7/edge a fost lansat in martie 2016 (insa disponibil global mult mai tarziu). In conditiile astea, graficul compara 2xiPhone 6S Plus (vanzari pe 12 luni) vs S7/edge (vanzari pe mai putin de 9 luni).

  Ce ziceti? Am dreptate?

 • Olimpiu

  Coloana 1 e gresit etichetata cu Plus. Trebuia sa fie doar “amaratul” de 6s, care e departe de Androizi, dar e cumparat intens de “prosti”. Prosti, prosti, da’ multi (ca sa citez un clasic). Analiza asta cum ti se pare, Predatorule?