iPhone este cel mai popular smartphone din lume

iPhone a fost votat drept cel mai popular smartphone din lume in cursul anului trecut, insa aici vorbim despre o popularitate generata de catre vanzarile foarte mari. iPhone 6S a fost smartphone-ul cu cele mai multe vanzari in 2016, urman de iPhone 7, iPhone 7 Plus si iPhone 6S Plus, ordinea ceor patru dispozitive fiind extrem de interesanta.

Desi iPhone 6S a fost disponibil timp de 12 luni pe piata in 2016, impreuna cu iPhone 6S Plus, iPhone 7 se afla totusi imediat dupa el in ceea ce priveste vanzarile. Titlul de cel mai popular smartphone, in baza vanzarilor, i-a fost acordat de catre IHS Markit in baza monitorizarii vanzarilor pentru 350 de modele de smartphone-uri vandute in 2016.

Samsung Galaxy S7 Edge s-a plasat in urma celor 4 terminale iPhone ale companiei Apple, semn ca vanzarile sale n-au reusit sa le depaseasca nici macar pe cele ale iPhone 6S Plus. Pe pozitia a 6-a avem Samsung Galaxy J3 si alte modele de terminale ale companiei Samsung, Galaxy Note 7 nefiind totusi prezent, el neavand oricum vanzari foarte mari si fiind retras.

Desi Samsung Galaxy S7 si S7 Edge au fost lansate in martie, iata ca vanzarile lor au fost totusi cu mult mai mici chiar si decat cele ale iPhone 7, lansat in septembrie. Ce spune asta ? Ca smartphone-urile premium ale Samsung au vanzari slabe, atat de slabe incat in 9 luni nu pot depasi un model de iPhone din seria Plus care a fost disponibil doar 3 luni pe piata.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, diferenta in vanzari intre iPhone 6S si iPhone 7 este de doar 10 milioane de unitati, desi al doilea a fost disponibil mai putin pe piata in 2016. iPhone 7 Plus a avut vanzari injumatatite fata de el, dar totusi mai mari decat cele ale Samsung Galaxy S7 Edge, iar aici este marea victorie a companiei Apple.

Concluzionand, ce parere aveti despre vanzarile inregistrate de catre fiecare model de smartphone in parte ?

iphone smartphone popular