Apple vorbeste despre cel mai mare hack iCloud din istorie

Acum 2 zile v-am spus ca Apple este santajata de catre hackeri turci care sustin ca au obtinut acces la 300 de milioane de conturi iCloud ale caror date le pot sterge. Ei au cerut 75.000 de dolari de la compania Apple pentru a nu incepe sa stearga aceste date la inceputul lunii aprilie, informatiile generand o adevarata controversa in lumea intreaga.

In fata unor acuzatii atat de grave, si a faptului ca in realitate 600 de milioane de conturi iCloud ar fi in pericol, compania Apple a afirmat ca serverele iCloud nu au fost sparte. Mai exact, compania Apple sustine ca un sistem tert de servicii similare ar fi fost spart, iar de acolo au hackerii datele respective privind Apple ID-urile companiei Apple.

In ciuda acestui lucru, compania Apple colaboreaza cu autoritatile americane si monitorizeaza situatia pentru a se asigura ca datele utilizatorilor sunt in siguranta. Apple sustine ca le cere utilizatorilor sa foloseasca parole complicate astfel incat sa fie in siguranta in fata hackerilor, iar aceasta cerinta este mereu impusa de catre diverse servicii.

Exista posibilitatea ca hackerii sa fi obtinut aceste date de la Yahoo, care afirma ca peste 1 miliard de clienti au fost afectati de catre hack-uri realizate in ultimii ani. Daca acest lucru este adevarat, atunci Apple nu poate face altceva decat sa reseteze parolele Apple ID-urilor si nimic mai mult, pentru a securiza conturile clientilor.

“There have not been any breaches in any of Apple’s systems including iCloud and Apple ID. The alleged list of email addresses and passwords appears to have been obtained from previously compromised third-party services. Apple is actively monitoring to prevent unauthorized access to user accounts and are working with law enforcement to identify the criminals involved. To protect against these type of attacks, we always recommend that users always use strong passwords, not use those same passwords across sites and turn on two-factor authentication.”

apple hack icloud